Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Květákový nákyp s kuřecím masem

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 0min
Nutriční hodnoty
1016 kalorií 1.0g cukrů 84.0g tuků 40.0g bílkovin

Příprava

Květák rozebereme na růžičky a zpola jej uvaříme v osolené vodě - scedíme a necháme vychladnout. Pečené či vařené kuřecí maso nakrájíme na kousky, stejně tak vychladlý květák. Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, osolíme, do horké přidáme máslo, do chladné žloutky a sýr. Z bílků ušleháme tuhý sníh a obě hmoty opatrně spojíme, nakonec vmícháme pokrájený květák s masem. Hlubší pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, rozetřeme hmotu a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Bulb Tip k receptu

Pečené kuřecí stehna můžeme nahradit jinými zbytky vařeného či pečeného kuřecího masa.
Pokud jsme kuře pekli a zbyly nám výpečky, potřeme jimi povrch nákypu a necháme dopéct.
Podáváme teplé jako hlavní jídlo, nebo studené jako slaný koláč


Přidat na Pinterest
Mall

16. 11. 2009, Recept navštíven: 2384x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutne spojenie kuracieho masa a karfiolu

03. 12. 2016, 19:31

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutné kuracie maso s karfiolom

23. 04. 2017, 09:59

Přidat komentář

Facebook komentáře