Květákový nákyp s kuřecím masem
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1016
kalorií
1.0g
cukrů
84.0g
tuků
40.0g
bílkovin
Příprava
Květák rozebereme na růžičky a zpola jej uvaříme v osolené vodě - scedíme a necháme vychladnout. Pečené či vařené kuřecí maso nakrájíme na kousky, stejně tak vychladlý květák. Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, osolíme, do horké přidáme máslo, do chladné žloutky a sýr. Z bílků ušleháme tuhý sníh a obě hmoty opatrně spojíme, nakonec vmícháme pokrájený květák s masem. Hlubší pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, rozetřeme hmotu a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Tip k receptu
Pečené kuřecí stehna můžeme nahradit jinými zbytky vařeného či pečeného kuřecího masa.
Pokud jsme kuře pekli a zbyly nám výpečky, potřeme jimi povrch nákypu a necháme dopéct.
Podáváme teplé jako hlavní jídlo, nebo studené jako slaný koláč
16. 11. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.