Řecký selský salát
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
0min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
768
kalorií
1.0g
cukrů
68.0g
tuků
24.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a vyřízneme stopky. Dužinu nakrájíme na dílky. Okurku očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu dáme do velké salátové mísy. Přidáme olivy a vše opatrně zvolna promícháme. Ocet smícháme s oregánem, osolíme, opepříme a zašleháme olivový olej. Zálivkou salát pokapeme a znovu promícháme. Vmícháme ovčí sýr pokrájený na kostičky a salát necháme zhruba 30 minut rozležet.
Hlávkový salát očistíme, osušíme a rozdělíme na talíře. Obložíme selským salátem s ovčím sýrem a ozdobíme feferonkami.
18. 11. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.