Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Slaný koláč s květákovou náplní

Slaný koláč s květákovou náplní
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 45min , Čas vaření: 50min
Celkový čas: 2h 35min , porce

3048 kalorií, 1.0g cukrů, 183.0g tuků, 52.0g bílkovin

Příprava

Mouku, špetku soli, máslo nakrájené na kousky, 1 žloutek, vodu, pepř, pažitku a muškátový ořech zpracujeme buď v robotu, nebo ručně na hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se těsto nezačalo lepit. Když v něm zůstanou kousíčky másla, nic se neděje. Placku těsta zabalíme do fólie a dáme aspoň na půl hodiny vychladit.
Vyndáme ho a necháme dojít pokojové teploty. Pak ho na pomoučněné ploše vyválíme, aby bylo co nejtenčí. Vyložíme jím dno a stěny koláčové formy s odnímatelným dnem o průměru 23 cm. Pečlivě vmáčkneme do okrajů, ale opatrně, abychom těsto neprotrhli. Přečnívající okraje odřízneme. Formu dáme na půl hodiny do chladničky.
Troubu předehřejeme na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Na těsto položíme kolečko alobalu nebo pečicího papíru, zatížíme je suchými fazolemi a korpus krátce předpečeme; stačí 12-15 minut. Opatrně sejmeme papír s fazolemi a pečeme ještě 5-7 minut, dokud korpus jemně nezezlátne.
Mezitím dáme do kastrolu vařit osolenou vodu a pak v ní pět minut povaříme růžičky květáku. Scedíme je a necháme vychladnout. V silnostěnné nepřilnavé pánvi vyškvaříme slaninu, ale jen jemně, aby se nepřipálila. Necháme vychladnout.
V míse smícháme vejce, smetanu, sýr a koření, přimícháme květák i slaninu a směs vlijeme do korpusu. Pečeme asi 0,5 hodiny, aby okraje těsta úplně zezlátly a náplň zpevnila. Potom necháme koláč další půlhodinu vychladnout, protože je nejlepší mírně vlažný.

Mall

16. 11. 2009, Recept navštíven: 1941x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Slaný koláč s květákovou náplní

Slaný koláč s květákovou náplní

Mouku, špetku soli, máslo nakrájené na kousky, 1 žloutek, vodu, pepř, pažitku a muškátový ořech zpracujeme ...

Slaný koláček

Slaný koláček

Spracujeme cesto a necháme v chlade asi tak 15 minút. Potom ho rozváľame na hrúbku asi tak 1 cm môže byť aj...

Slaný koláč z listového těsta

Slaný koláč z listového těsta

Lístkové cesto si rozvaľkáme (je možné že z normálneho mrazeného vám vyjdu aj dva plechy) a preložíme na pl...

Řecký slaný koláč

Řecký slaný koláč

Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice. Jednú časť rozvaľkáme a uložíme na plech. Do misy dáme tvaroh, br...

Slaný koláč

Slaný koláč

Mouku prosejeme na vál, přidáme máslo, vejce, sůl a vody podle potřeby. Vypracujeme těsto. Zabalíme ho do a...

Zobrazit všechny podobné recepty k Slaný koláč s květákovou náplní Link-arrow

Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

19. 10. 2016, 20:07

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom chutný slaný koláč, napln je vyborná

03. 12. 2016, 19:29

Přidat komentář

Facebook komentáře