Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Rajská omáčka na zelenině

Rajská omáčka na zelenině

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 10min
Nutriční hodnoty
484 kalorií 18.0g cukrů 10.0g tuků 10.0g bílkovin

Příprava

Na tuku osmažíme očištěnou a na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a nahrubo nakrájenou cibuli. Když je zeleninový základ stejnoměrně dozlatova osmažen, přisypeme hladkou mouku, osmahneme a vmícháme rajčatový protlak nebo opraná rozkrájená rajčata. Do základu přilijeme vývar, rozšleháme a přivedeme do varu. Omáčku okořeníme několika kuličkami pepře a nového koření, bobkovým listem a kouskem tence odkrojené citronové kůry. Vaříme zvolna asi 30 minut, potom omáčku ještě dochutíme cukrem, octem, solí a citronovou šťávou, krátce povaříme a nakonec přecedíme přes jemné sítko.


katka16031

22. 11. 2009, Recept navštíven: 2556x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
zajímavý recept, na závěr bych ještě přidala špetku tymiánu
Přidané ingredience: tymián

26. 01. 2014, 06:28

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
so skoricou je to lepsie

01. 12. 2016, 21:18

Přidat komentář
Ajaja
A já bych přidala ještě kousek citronové kůry a kousek celé skořice...

Ajaja 02. 01. 2010, 20:34

Facebook komentáře