Ragú z mletého masa
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
1348
kalorií
0.0g
cukrů
95.0g
tuků
113.0g
bílkovin
Příprava
Do mletého masa dáme sůl, celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, petrželku a hladkou mouku podle potřeby. Necháme chvilku v ledničce odpočinout. Pak děláme malé kuličky a smažíme na oleji dozlatova.
Na pánev dáme rozpustit asi 2 lžíce másla, na něj dáme na nudličky nakrájenou mrkev, petržel, cibuli, celer, okapaný hrášek a necháme orestovat, až bude zelenina měkká. Přidáme šťávu z 1 citronu a zamícháme. Přidáme 1 lžíci hladké mouky, zalijeme mlékem nebo smetanou, ve kterém jsme rozšlehali žloutek, asi 6 slabých plátků citronu, kůru z 1 citronu, víno a necháme chvilku povařit. Posolíme a kdo chce, dochutí Worcesterovou omáčkou. Podáváme s rýží.
23. 11. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.