Rážničí bez špejliček
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Zapékací misku si vymažeme olejem. Maso nakrájíme na menší plátky a lehce naklepeme. Připravíme si mísu, do které dáme naklepané maso, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, na půlkolečka nakrájené cibule, nasekaný česnek a houby, nakrájené na čtvrtky nebo osminky. Směs osolíme, opepříme dle chuti, přidáme kmín a grilovací koření. Necháme chvíli v klidu.
Zatím si smícháme hořčici, kečup, víno, trochu přisolíme, připepříme a vmícháme do masové směsi. Vše vyklopíme do připravené zapékací misky, přiklopíme a dáme péci do předehřáté trouby na 200 °C. Po 30 minutách pečení promícháme a je-li třeba, ještě podlijeme vodou nebo vínem. Pečeme dalších 30 minut a poté ještě 5 minut dopékáme bez pokličky.
Tip k receptu
Při podávání můžeme posypat čerstvě nasekanou jarní cibulkou.
K tomuto pokrmu se výborně hodí sklenka dobrého vína.
05. 11. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: špetka chilli
maruskaji 23. 02. 2013, 21:45