Rážničí bez špejliček

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 5min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

344 kalorií
3.0g cukrů
31.0g tuků
11.0g bílkovin


Příprava

Zapékací misku si vymažeme olejem. Maso nakrájíme na menší plátky a lehce naklepeme. Připravíme si mísu, do které dáme naklepané maso, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, na půlkolečka nakrájené cibule, nasekaný česnek a houby, nakrájené na čtvrtky nebo osminky. Směs osolíme, opepříme dle chuti, přidáme kmín a grilovací koření. Necháme chvíli v klidu.

Zatím si smícháme hořčici, kečup, víno, trochu přisolíme, připepříme a vmícháme do masové směsi. Vše vyklopíme do připravené zapékací misky, přiklopíme a dáme péci do předehřáté trouby na 200 °C. Po 30 minutách pečení promícháme a je-li třeba, ještě podlijeme vodou nebo vínem. Pečeme dalších 30 minut a poté ještě 5 minut dopékáme bez pokličky.

Tip k receptu

Při podávání můžeme posypat čerstvě nasekanou jarní cibulkou.
K tomuto pokrmu se výborně hodí sklenka dobrého vína.

přidejte na:
Chybí obrázek

05. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Tuto variantu pro její rychlost dělávám celkem často. Jen dělávám o něco pikantnější s troškou chilli.
Přidané ingredience: špetka chilli

23. 02. 2013, 20:45

Chybí obrázek
je to dobrý napad

25. 04. 2016, 09:51

Chybí obrázek
dobré rýchlo urobené ražniči

17. 06. 2018, 20:56

Chybí obrázek
recept na dobre ražniči

03. 06. 2019, 10:52

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.