Kuřecí smotky
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
2240
kalorií
20.0g
cukrů
61.0g
tuků
101.0g
bílkovin
Příprava
Kuře stáhneme z kůže, vykostíme a nařežeme na plátky. Maso rozklepeme, posolíme, opepříme a potřeme kečupem a hořčicí. Na každý plátek kuřete vložíme ½ vařeného vejce, ¼ okurky, 1 dlouhý plátek salámu a proužek papriky. Maso zavineme tak, aby nádivka pokud možno nevyčnívala a obtočíme jej nití. Dále smotky posypeme červenou paprikou a pepřem. Na pánvi osmažíme cibulku, přidáme med a citronovou šťávu. Vložíme smotky do pekáče a zalijeme směsí z pánve a hodinu pečeme. Mezitím uvaříme rýži ve slané vodě. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a osmahneme. Do hotové rýže přidáme hrách, osmahlou slaninu a promícháme.
Zuzana Mellenová03. 05. 2009
Ingredience
- 1 kuře bez drobů
- 3 vařená vejce
- 3 kyselé okurky
- 1 červená paprika
- 3 velké cibule
- 1 citrón
- 150 g sendvičové šunky
- 400 g dlouhozrné rýže
- 100 g slaniny
- 5 lžic sladkého kečupu
- 5 lžic plnotučné hořčice
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička medu
- špetka mletého rozmarýnu
- 1/2 sáčku černého mletého pepře
- 1/2 sáčku sladké papriky
- konzerva hrášku
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.