Penne Arabiata (Arrabiatta)

Obtížnost

Čas přípravy

5min
Čas vaření
20min

Celkový čas

25min

Porce


Nutriční hodnoty

1848 kalorií
15.0g cukrů
5.0g tuků
63.0g bílkovin


Příprava

Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem dle návodu. Na rozpálený olej vložíme česnek nasekaný najemno, orestujeme, přidáme na osminky nakrájená rajčata, pórek a feferonky. Vše zalijeme rajským protlakem, ochutíme solí, pepřem a bazalkou. Chvíli povaříme, než se protlak mírně vydusí. Omáčkou přelíváme uvařené těstoviny.

přidejte na:
Chybí obrázek

14. 04. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
To není arabské jídlo. To je typické italské jídlo a název je proto, protoze se jedná o ostré (pikantní) jídlo. Arrabiata souvisí se slovem rabbia, coz je (preklad slovník) zloba, hněv, zuřivost, amok, záchvat vzteku, vzteklina atd.

Rauf 12. 01. 2013, 17:31

Chybí obrázek
dobre penne chutné

13. 07. 2017, 20:45

Chybí obrázek
je to velmi dobrý recept na penne

27. 01. 2018, 20:44

Chybí obrázek
recept dobrý

10. 05. 2019, 11:52

Chybí obrázek
chuťovo super dobre

02. 06. 2019, 19:33

Přidat komentář
Ajaja
Ano, ano, "nudle" můžu jakkoliv.

Ajaja 30. 12. 2009, 17:39

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.