Knedlík hrníčkový
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
25min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
1620
kalorií
0.0g
cukrů
19.0g
tuků
49.0g
bílkovin
Příprava
Rohlíky (nebo jiné bílé pečivo) nakrájíme na menší kostky a smícháme s moukou, mlékém, dvěma žloutky a se solí. Ze dvou bílků uděláme sníh a vmícháme do vytvořeného těsta. Připravíme si hrnky. Vymažeme je máslem a vysypeme strouhankou. Těsto nalijeme do poloviny a hrnky postavíme do hrnce s vodou, která sahá asi do poloviny hrnků. Zakryjeme pokličkou a vaříme asi 20 - 22 minut.
Tip k receptu
Knedlíky se hodí k vepřovému či uzenému masu se zelím.
Martina Třetinová06. 04. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.