Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Plněné chlebánky z žitné mouky

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 40min , porce

3720 kalorií, 4.0g cukrů, 202.0g tuků, 85.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, sůl, obě mouky, cukr, chlebové koření a nakonec droždí a zapneme program těsto.
Než program skončí a těsto vykyne, připravíme si náplń:
Slaninu nakrájíme na centimetrové kostičky, cibuli nasekáme nadrobno a oboje dáme na rozpálenou pánev a orestujeme dozlatova. Vypneme, přidáme petrželku a dáme vychladit.
Hotové těsto na vále rozdělíme asi na 15 stejných dílků, které roztáhneme na placičky. Na ně rozdělíme připravenou náplň, každou placičku zabalíme do kuličky a tu jemně stlačíme na bochánky. Naskládáme je na plech, vyložený papírem na pečení. Chlebánky potřeme olejem a posypeme hrubou solí, sezamem a lněným semínkem. Necháme ještě 20 minut kynout a pak pečeme při 180°C asi 20-25 minut dozlatova.

Bulb Tip k receptu

Hodí se jako příloha k hustým polévkám nebo jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem.

Angel 666

10. 04. 2010, Recept navštíven: 3362x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Plněné chlebánky z žitné mouky

Plněné chlebánky z žitné mouky

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, sůl, obě mouky, cukr, chlebové koření a nakonec...

Zobrazit všechny podobné recepty k Plněné chlebánky z žitné mouky Link-arrow

Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
su to vydarene dobre chlebanky

12. 11. 2016, 20:58

Přidat komentář

Facebook komentáře