Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Plněné chlebánky z žitné mouky

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 40min
Nutriční hodnoty
3720 kalorií 4.0g cukrů 202.0g tuků 85.0g bílkovin

Příprava

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, sůl, obě mouky, cukr, chlebové koření a nakonec droždí a zapneme program těsto.
Než program skončí a těsto vykyne, připravíme si náplń:
Slaninu nakrájíme na centimetrové kostičky, cibuli nasekáme nadrobno a oboje dáme na rozpálenou pánev a orestujeme dozlatova. Vypneme, přidáme petrželku a dáme vychladit.
Hotové těsto na vále rozdělíme asi na 15 stejných dílků, které roztáhneme na placičky. Na ně rozdělíme připravenou náplň, každou placičku zabalíme do kuličky a tu jemně stlačíme na bochánky. Naskládáme je na plech, vyložený papírem na pečení. Chlebánky potřeme olejem a posypeme hrubou solí, sezamem a lněným semínkem. Necháme ještě 20 minut kynout a pak pečeme při 180°C asi 20-25 minut dozlatova.

Bulb Tip k receptu

Hodí se jako příloha k hustým polévkám nebo jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem.


Přidat na Pinterest
Angel 666

10. 04. 2010, Recept navštíven: 3586x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
su to vydarene dobre chlebanky

12. 11. 2016, 20:58

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na chlebánky je velmi dobrý

04. 12. 2016, 19:56

Přidat komentář

Facebook komentáře