Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 159

Filé v pivním těstíčku

Filé v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybího filé, 2 vejce, 120 g polohrubé mouky, 1 pokrmový tuk 100%, 6 lžic světlého piva, mletý pepř, sůl

Rybí filé rozporcujeme, osolíme a obalíme v mouce. Z vajec, piva a mouky ušleháme těstíčko, které osolíme, opepříme. Porce filé namáčíme v těstíčku a prudce osmažíme po jedné straně. Když filé obrátíme, opékáme mírněji pod pokličkou. Filé při zach...

Zeleninový guláš s masem

Zeleninový guláš s masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček mražené zeleninové směsi, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, mletá paprika , 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 vepřové ve vlastní šťávě

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a osmahneme na kostky nakrájené maso, osolíme, podlijeme a přidáme trochu mleté papriky. Poté přidáme zeleninu, přisolíme podle potřeby a dusíme doměkka. Na konci přidáme rajčatový protlak a podusíme. Podáváme s ...

Květák jako mozeček

Květák jako mozeček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 4 lžíce másla, 4 vejce, 1 cibule, špetka soli, špetka pepře

Květák očistíme a dáme do osolené studené vody asi na 20 minut. Pak jej uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Rozkrájíme jej na kousky. Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na ní květák a prohřejeme. pak přidáme mletý pepř, sůl a ...

Bramborové šišky

Bramborové šišky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor, 2 vejce, 150 g krupice, 100 g hrubé mouky, 1 hrneček strouhanky, sůl

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Osolíme je, přidáme krupici, 1 vejce a vše spojíme v tužší těsto. Vyválíme z něj váleček a nakrájíme asi 5 cm dlouhé šišky. Uvaříme je asi 10 minut ve vroucí osolené vodě. Podáváme s opraženou strouhankou a...

Bramborové tašky s povidly

Bramborové tašky s povidly

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 150 g švestkových povidel, 300 g hladké mouky, 2 lžíce másla, sůl

Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě, přecedíme a protřeme sítem. K nim přidáme mouku a zpracujeme těsto. vyválíme ho na 5 mm tlustou placku a vakrajujeme z ní čtverečky. Na každý dáme trošku povidel, uzavřeme a v horké troubě upečeme dorůžova.

Rychlá žemlovka s jablky

Rychlá žemlovka s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 rohlíků, 1/2 l mléka, 3 vejce, 1/2 kg jablek, 10 dkg cukru krystal, 10 dkg másla, 5 dkg rozinek, 1 lžíce skořice

V mléce rozmícháme vejce a toto nalijeme na nakrájené rohlíky, aby se tekutina vpila do všech rohlíků. Zapékací nádobu lehce vymažeme a dáme jednu třetinu namočených rohlíků, na ně položíme polovinu jablek, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami a z...

Sýrovo - bramborová polévka

Sýrovo - bramborová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 brambory, 100 g strouhaného sýra, 1 kostka masoxu, 300 ml mléka, 3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce petrželky

Z másla a mouky připravíme světlou zápražku, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Přidáme brambory nakrájené na menší kostky, masox a za stálého míchání uvaříme. Pak přidáme pepř a celou polévku rozmixujeme. Přilijeme mléko, necháme projít ...

Kynutá ořechová roláda

Kynutá ořechová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 6 lžic cukru krystal, 2 šálky mléka, 50 ml rostlinného oleje, 15 g droždí (kvasnice), 1 vejce, 300 g vlašských ořechů, špetka soli

Mlieko zohrejeme s lyžičkou cukru a rozmrvíme do neho kvasnice. Necháme nakysnúť. Múku preosejeme, primiešame, mlieko s rozpustenými 2 lyžicami cukru, olej, vajce, štipku soli, kvások a vypracujeme hladké, vláčne cesto, podľa potreby dolievame mli...

Sekané řízky z vepřového bůčku

Sekané řízky z vepřového bůčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 100 ml mléka, 1 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 1 lžíce ztuženého tuku

Maso osolíme a promícháme s mlékem a necháme asi 30 minut stát. Pak hmotu odměříme třeba naběračkou a tvoříme z ní placičky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance a smažíme v rozpáleném tuku.

Můj jablkový koláč

Můj jablkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 400 g cukru moučky, 500 g hrubé mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 500 g očištěných jablek, 1 sáček vanilkového cukru, 150 g vlašských ořechů, 100 g čokolády na vaření, 6 lžíc džemu

Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, očistené a nastrúhané jabĺčka, posekané orechy a pripravenú hmotu rozotrieme na plech. Pečieme pri 180°C a necháme vychladnúť. Koláč potrieme pik...

Sypaný koláč - kakaový

Sypaný koláč - kakaový

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek hrubé mouky, 1,5 hrnek polohrubé mouky, 2 hrnky cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 2 vejce, 500 g tvarohu, 0,5 l mléka, 100 g Hery, 2 hrsti vlašských ořechů

V misce smícháme mouku, polovinu cukru, 1 lžíci kakaa a prášek do pečiva. Rozmixujeme tvaroh, vejce, mléko, zbytek kakaa a druhou půlku cukru. Oříšky nastrouháme nahrubo. Polovinu sypké směsi nasypeme do hlubokého plechu, který vyložíme pečícím pa...

Kuřecí řízky v kari, jogurtu a kornflejkách

Kuřecí řízky v kari, jogurtu a kornflejkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecích prsou, 100 g bílého jogurtu, 2 lžičky kari koření, 150 g drcených cornflakes, sůl

Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky, osolíme a obalíme v jogurtu, ve kterém jsme rozmíchali kari a potom v kornflejkách. Pečeme v troubě na pečícím papíře.

Sýrová polévka

Sýrová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kousek taveného sýra, 1 kostka masoxu, troška Vegety, špetka soli, hrst petrželky, 1,2 l vody

Do vody vložíme sýr, masox a vaříme, až se sýr roztaví. Polévku dochutíme vegetou, solí a petrželkou.

Topinky s mrkvovou majonézou

Topinky s mrkvovou majonézou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 mrkve, 250 ml majonézy, 8 krajíců chleba, špetka soli, troška citronové šťávy, kousek ztuženého pokrmového tuku

Mrkev jemně nastrouháme, osolíme a smícháme s citronovou šťávou a s majonézou. Z chleba nakrájíme plátky a na tuku v pánvi je opečeme. Na topinky poklademe připravenou mrkvovou majonézu, pokapeme citronovou šťávou a podáváme.

Zapékané maso se šlehačkou

Zapékané maso se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 250 ml sladké smetany, 3-5 cibulí, 500-750 g brambor, sůl, pepř, troška másla

Krkovici omyjeme a nakrájíme na menší plátky - takové medailonky a osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 1/2 cm široké. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vezmeme zapékací mísu a vymažeme jí máslem. Poklademe masem,...

Špenátové flíčky zapečené se sýrem

Špenátové flíčky zapečené se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

370 g hrubé mouky, 2 vejce, 150 g špenátu, 20 ml olivového oleje, 150 g tvrdého sýra, 150 g másla, sůl

Z mouky, vajec, jemně sekaného nebo mletého špenátu a oleje připravíme těsto. Vyválíme je a necháme oschnout. Potom z něho nakrájíme větší čtverečky - flíčky. Uvaříme je v osolené vodě, scedíme, promastíme polovinou másla a vmícháme polovinu strou...

Brambory v alobalu se sýrem a bylinkami

Brambory v alobalu se sýrem a bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 60 g másla, 8 lžic popence, 4 lžíce zelené petrželky, 4 lžíce pažitky nebo cibulové natě, 100 g eidamu nebo jiného tvrdšího sýra, mletý pepř, sůl, drcený kmín

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Rozdělíme je na 8 kusů alobalu. Každou hromádku osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme část promíchaných bylinek. Doplníme kouskem másla. Alobal dobře uzavřeme. Pečeme na plechu v předehřáté troubě asi 30...

Vamberecká pochoutka

Vamberecká pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g jablek, cukr, sůl, ocet, 1 cibule

Uvaříme 1 kg brambor, oloupeme a umeleme nebo prolisujeme. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřinec, rozvaříme v osolené vodě s trochou octa, vmícháme do brambor, osolíme, případně ještě okyselíme a ušleháme dojemna. Pekáček nebo ohnivzdor...

Tousty se sýrem a salámem

Tousty se sýrem a salámem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení toastového chleba, 8 trojúhelníčků měkkého sýra, 200 g salámu, 100 g eidamu nebo jiného tvrdšího sýra, 4 okurky, 2 papriky, 2 rajčata, plnotučná hořčice, kečup

Na tác si rozložíme polovinu toustového chleba, namažeme měkkým sýrem, poklademe salám, tvrdý sýr, nakrájený okurek na kolečka, papriku na plátky a kousky rajčete. Druhou polovinu toustového chleba mažeme hořčicí smíchanou s kečupem. A přiložíme n...

Zeleninový guláš s vepřovým masem

Zeleninový guláš s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g libového vepřového masa, 1 hlávka mladé kapusty, 2 cibule, 2 jarní mladé kedlubeny, 100 g másla, 200 g brambor, 2 stroužky česneku, mletá paprika , pepř, sůl

Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme a za občasného podlévání dusíme do poloměkka. Mezitím očistíme a omyjeme kapustu, kedlubny a brambory oloupeme a...

Pečené kotlety s jablky

Pečené kotlety s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 4 jablka, 1 lžička másla, šťáva z 1 citrónu, 125 ml sladké smetany, 4 rajčata, pepř, sůl, hladká mouka, olej

Kotlety naklepeme, tuk okrájíme a na okraji maso nařízneme. Odkrojené sádlo nakrájíme na kostičky, osolíme a v kastrolku vyškvaříme. Kotlety osolíme, opepříme a na pánvi na oleji opečeme do červena. Jablka oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, p...

Vepřové řízky s cibulovým pyré

Vepřové řízky s cibulovým pyré

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, 5 větších cibulí, 2 střední jablka, 100 g másla, pepř, hladká mouka na obalení, sůl

Vepřové řízky naklepeme, na krajích nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka po obou stranách na polovině másla opečeme a dáme do tepla. Cibuli nakrájíme na plátky, necháme zesklovatět na vypečené štávě, pak přidáme na plátky pokrájená jablka, osolí...

Vepřové po ďábelsku

Vepřové po ďábelsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 vejce, 5 stroužků česneku, 5 malých pálivých papriček, 2 pórky, 1 cibule, 100 ml bujón (z poloviny kostky), sůl, pepř, olej

Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky, dlouhé asi 3 cm. V misce rozšleháme vejce, osolíme, hodně opepříme a přidáme jemně utřený česnek. Potom vložíme do misky nudličky masa a společně promícháme. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli ...

Sekaná ze tří druhů mas

Sekaná ze tří druhů mas

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 200 g uzeného masa, 50 g anglické slaniny, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 3 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 1 bílek, sůl, pepř

Maso umeleme na masovém strojku přes desku s menšími otvory 2-2,5 milimetru, smícháme, přidáme strouhanou nebo mletou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, asi 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř a vše pečlivě prohněteme. Z těsta utvoříme podlouhlou šišk...

 Zapečené brambory s mletým masem

Zapečené brambory s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g mletého masa, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 balení rajčatového protlaku, 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 2 lžičky drceného kmínu, 1-2 lžičky koření Country gril, 3-4 lžíce bílého vína, 100 ml sladké smetany, 1 hrst mraženého hrášku, 100 g žampionů, 150 g strouhaného sýra, 2-3 lžíce rostlinného oleje

Nejdříve si připravíme masovou směs: Na lžíci oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme maso, orestujeme ho, přidáme rozmačkaný česnek, rajčatový protlak, žampiony, nakrájené na malé kousky, osolíme, opepříme, přidáme koření Country g...

stránka: