Plněný celer
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Celer omyjeme a oloupeme, poté ho dáme do vroucí osolené vody a uvaříme ho do poloměkka. Když je celer poloměkký, vyjmeme ho, necháme vychladnout a poté vydlabeme vnitřek. Maso nakrájíme na kostičky a umeleme na mlýnku na maso. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme, v hrnci rozpustíme tuk a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule orestovaná, přidáme mleté maso, opepříme, osolíme a podusíme. Rohlíky namočíme do mléka a necháme je nasáknout. Když je maso podušené, dáme ho do misky a necháme vychladnout, poté k němu přidáme namočené rohlíky v mléce, ze kterých jemně vymačkáme přebytečné mléko, přidáme vejce a promícháme. Poté touto směsí plníme vydlabané celery, které následně naskládáme do zapékací misky, kterou jsme vymazali tukem, podlijeme troškou vody a podusíme v troubě, aby byl celer měkký.
Beruska6412. 02. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: špetka chilli a Vegety bez glutamátu
maruskaji 06. 03. 2013, 23:54