Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Předkrm - stránka 7

Zelenina v aspiku

Zelenina v aspiku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

20 g plátkové želatiny, 1 lžíce másla, 1 mrkev, 300 g brokolice, 2 žampiony, 140 g konzervované kukuřice, 2 vejce, 400 g zeleninového vývaru, 4 kuličky nového koření, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru, sůl, pepř

Želatinu namočíme do 200 ml studené vody a necháme asi 20 minut nabobtnat. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo a postupně na něm osmahneme na tenké plátky nakrájenou mrkev, brokolici rozebranou na malé růžičky, plátky žampionů a kukuřici. Vejce uv...

Roládky s dvojí náplní

Roládky s dvojí náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml mléka, 2 vejce, 200 g hladké mouky, sůl, 3 lžíce rozpuštěného másla, 3 lžíce nasekaných bylinek, 4 lžíce oleje, 150 g zakysané smetany, 200 g papriky nakrájené na kostičky, 6 lžic majonézy, 2 lžičky citronové šťávy, pepř, 200 g tuňáka v oleji, 1 cibule, 1 velká kyselá okurka

Z přísad na palačinky, kromě oleje umícháme těsto a necháme 30 min odpočívat. Na paprikovou náplň smícháme smetanu s 3 lžícemi majonézy, přidáme kostičky papriky, ochutíme lžičkou citrónové šťávy, solí a pepřem. Na tuňákovou náplň rozdrtíme vidlič...

Baskická vejce

Baskická vejce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 4 plátky šunky, 2 stroužky česneku, 800 g rajčat , 2 papriky, sůl, pepř, olej

Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriky nakrájíme na proužky, přidáme oloupaný česnek a osmažíme na oleji. Podle chuti je osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 20 minut, do té doby, až se tekutina odpaří a z...

Plněná rajčátka

Plněná rajčátka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g malých kulatých rajčat, 120 g Lučiny, 1-2 lžíce husté zakysané smetany, 2-3 lžičky sušeného medvědího česneku , 1-2 lžíce nasekané čerstvé bazalky, špetka bílého pepře

Lučinu smícháme se zakysanou smetanou, přidáme medvědí česnek, bazalku a bílý pepř. Dobře vše promícháme. Malým rajčátkům seřízneme vršek, dužinu opatrně vydlabeme (dobře to jde vykrajovátkem na kuličky z brambor). Připraveným krémem lžičkou neb...

Zelená paprika plněná houbami s klobásou

Zelená paprika plněná houbami s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 zelených paprik , 150 g domácí klobásy, 300 g suchohřibů, 100 ml sladké smetany, 40 g másla, 1 cibule, troška mleté pálivé papriky, troška mletého pepře, lžička zelené petrželové ňati, sůl podle potřeby

Pokrájané suchohríby udusíme na masle s mletou pálivou červenou paprikou, odstavíme, primiešame smotanu, posekanú cibuľu, pokrájanú klobásu a mleté čierne korenie, osolíme a premiešame. Papriky porozkrajujeme po dĺžke a po skrojení pálivých žil ic...

Šunkové závitky s fazolkou

Šunkové závitky s fazolkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

650 g zelených fazolových lusků, 8 tenkých plátků šunky, 4 vejce, 80 g uzeného strouhaného sýra, 50 ml mléka, 5 lžíc hrubé mouky, sůl podle potřeby , 100 ml olivového oleje, troška mletého pepře

Fazuľové strúky zvaríme v osolenej vode. Vyberieme ich na sitko a necháme odkvapkať. Potom ich porozdelujeme na plátky šunky. Zvinieme ich do závitkov a zopneme šparadlom. Z múky, mlieka, žĺtkov a syra vymiešame hladké cesto. Osolíme ho, okoreníme...

Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka)

Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 velkých zralých rajčat, 1 lžička čerstvé celerové natě, 2 stroužky česneku, 1 starši rohlík, 80 g taveného sýru, 2 lžíce čerstvé petrželové natě, 100 g najemno nakrájené šunky, 30 g másla, 120 ml zakysané smetany, lžička Worcesterské omáčka, lžička škrobové moučky, 25 ml citronové šťávy, 1 lžička cukru krystal, špetka soli, 2 lžíce nastrouhaného parmazánu

Vŕšky z rajčiakov odrežeme a dužinu opatrne vydlabeme. Rozložíme ich na plochú misu otvorom dole a necháme odkvapkať. Potom ich obrátime a vysypeme zelerovou vňaťou a rozotretým cesnakom. V teplej vode rozmočíme pečivo, vytlačíme z neho vodu, pri...

Tvarohový trhanec

Tvarohový trhanec

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tvarohu, 4 vejce, 6 lžic husté smetany, 3 lžíce cukru moučky, 120 g másla (20g je na vymazání plechu), 2 lžíce strouhanky na vysypání plechu, špetka soli

Maslo vymiešame s cukrom a tvarohom, primiešame žĺtky, trošku soli, smotanu a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Cesto vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech a dáme do horúcej rúry upiecť. Upečený vidličkou potrháme a posypeme práškovým cuk...

Chřestové závitky se šunkou

Chřestové závitky se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 300 g chřestu uvařeného v slané vodě, 50 g másla, 2 lžíce strouhanky

Plátky šunky potrieme zmesou rajčiakového pretlaku a struhaného parmazanu a uložímena ne odkvapkanú špargľu. Zvinieme do závitkov, potrieme rozpusteným maslom, posypeme strúhankou a zapečieme.

Šunkové rolky plněné bryndzou

Šunkové rolky plněné bryndzou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 60 g másla, 4 plátky šunky, 1 kyselá okurka, 4 lžíce smetany

Bryndzu rozmiešame s maslom. Na plátok šunky nanesieme vždy časť bryndze, zvinieme a necháme v chladničke vychladnúť. Podávame ozdobené uhorkou a pokvapkané smotanou.

Paštika z kachních jater

Paštika z kachních jater

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g kachních jater, 1 cibule, 60 g másla, 1 houska, 50 ml kravského mléka, 1 lžička pepře bílého, 2 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1 lžíce francouzské hořčice, 1 slepičí vejce

Kačaciu pečeň umyjeme a vložíme na hodinu do mlieka. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme pokrájanú pečeň a podusíme do mäkka. Potom pridáme v mlieku namočenú a vytlačenú žemľu, trocha mletého korenia, soľ, rozotretý cesnak, horčicu...

 Hrudka z ryzců s vejci a sýrem

Hrudka z ryzců s vejci a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 slepičích vajec, 150 g uzeného sýra, 700 ml kravského mléka, 100 ml olivového oleje, troška pepře bílého, lžička soli, 350 g nakladaných hub, kůra z jednoho citrónu

Do mlieka pridáme 8 rozhabarkovaných vajec a varíme. Po zrazení vajec pridáme huby, pokrajané na drobno, postrúhaný syr, soľ, korenie a citrónovú kôru. Masu dobre premiešame, zabalíme do obrúska, zaťažíme a necháme vychladnúť do druhého dňa. Z boc...

Barevná sýrová roláda

Barevná sýrová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g tvrdého sýra /45% t.v.s./, 400 g kvalitní šunky, hrst listového salátu, 200 g taveného sýra, 100 g másla, špetka soli, špetka pepře, špetka Vegety, svazek pažitky, 5 vajec uvařených natvrdo, 2 jarní cibulky

Máslo, tavený sýr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme nastrouhané bílky, drobně nasekanou jarní cibulku, pažitku, sůl, vegetu a pepř. Všechno promícháme a odložíme do lednice. Sýr rozdělíme na 2 části, každou zabalíme do 2 sáčků a vložíme do tém...

Papriky plněné fetou

Papriky plněné fetou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 paprik (kapií), 12 listů bazalky, 3 stroužky česneku, 30 g piniových ořechů, 200 g fety, 30 ml olivového oleje

Troubu předehřejeme na 200 °C. Papriky rozpůlíme a zbavíme jadérek. Do každé papriky vložíme list bazalky, posypeme nasekaným česnekem a piniovými oříšky. Poklademe na plátky nakrájenou fetou a zakapeme olejem. Pečeme asi 25 minut, aby byly pari...

Rajčata na špeku

Rajčata na špeku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

uzená slanina, rajčata, špetka soli, špetka pepře

Uzenou slaninu nakrájime, vysmažime na pánvi, poklademe rajčaty překrájenými na 1/2 nebo 1/4, osolime, opepříme. Přiklopíme pokličkou a dusíme, až pustí šťávu. Pak odklopíme a šťávu vydusíme na 1/2 a 1/3 množství. Podáváme s chlebem.

Žampiónové jednohubky

Žampiónové jednohubky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g menších žampionů, 1 špetka kmínu, 1 špetka pepře, 1 špetka soli, 50 g másla, 1 balení anglické slaniny

Žampiony dobře omyjeme, je-li třeba, překrojíme napůl. Podusíme asi 7 minut na másle, do kterého jsme přidali pepř a kmín. Žampiony vyjmeme a necháme okapat. Osolíme, obalíme plátky slaniny a propíchneme párátkem. Grilujeme dokřupava.

Šunkové kornoutky s houbami

Šunkové kornoutky s houbami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hub (nejlépe směs), 50 g slaniny, 1 ks cibule, 200 g sendvičové šunky, 1 špetka pepře, 1 špetka soli

Houby nakrájíme nadrobno a podusíme na 1 lžíci vody asi 10 minut. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a slaninu, zpěníme a přidáme houby, ze kterých slijeme přebytečnou tekutinu. Dusíme asi 5 minut. Necháme vychladnout a plníme du šunky, kterou stáč...

Bulharská Banica s balkánským sýrem

Bulharská Banica s balkánským sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 balení bílého jogurtu, 500 g balkánského sýra, 5 slepičích vajec, 2 lžíce olivového oleje, 1-2 špetky soli

Listové těsto (nejlépe listové těsto se třemi pláty v 1 balení) na pomoučněném vále rozválíme na délku plechu (každý plát zvlášť). Plát vložíme na plech, který jsme předem vyložili pečíčím papírem a mírně polili olivovým olejem. Těsto potřeme polo...

Bruschetta

Bruschetta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rajčat, 5 stroužků česneku, 100 ml olivového oleje, 2 červené cibule, 1 svazek čerstvé bazalky, špetka pepře, 1 lžička sušeného oregana, špetka soli

Paradajky umyjeme a spolu s cibuľkami nakrájame na drobné kocky. Cesnak prelisujeme alebo nakrájame na jemno. Suroviny zmiešame, dochutíme soľou, korením, oreganom, nasekanou čerstvou bazalkou a pokvapkáme olivovým olejom. Hotovú bruschettu nechám...

Grilované rozmarýnové žampiony

Grilované rozmarýnové žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 žampionů, 200 g plátků anglické slaniny, 1 svazek rozmarýnu, špetka pepře, špetka soli

Z větviček rozmarýnu odrháme lístky a na konci je seřízneme do špičky. Hlavičky žampionů očistíme, omyjeme a osušíme. Lehce je osolíme a opepříme a napichujeme na improvizované rozmarýnové jehly. Špízy rozložíme na plech vyložený pečícím papírem...

Rajčata plněná kuřecím salátem

Rajčata plněná kuřecím salátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g pečeného nebo grilovaného kuřete, 1 vařená mladá mrkev, 1 jablko, 3 lžíce čerstvého nebo sterilovaného hrášku, majonéza, citronová šťáva, cukr, sůl, 8 rajčat

Studené kuřecí maso, mrkev a oloupané jablko nakrájíme na kostičky, přidáme okapaný hrášek, majonézu, citrónovou šťávu nebo ocet, cukr, sůl a lehce promícháme. Z omytých a osušených rajčat seřízneme vršky, vnitřky vydlabeme lžičkou, dužinu vmíchám...

Vaječné krokety

Vaječné krokety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce mléka, sůl, 6 vajec, 5 lžic tuku, 1/2 hrnečku strouhanky

Na pánvi připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a povaříme na hustou kaši. Osolíme a přidáme natvrdo vařená, na kostičky nasekaná vejce. V pomoučněných dlaních tvoříme z hmoty menší oválné krokety, obalujeme je v mouce, rozšlehaném vejci a s...

Závitky s gorgonzolou

Závitky s gorgonzolou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků šunky, 250 g Gorgonzoly, příp. plísňového sýra, 70 g vlašských ořechů, 60 ml smetany, 2 lžíce majonézy, 16 listů hlávkového salátu

Salátové listy velmi krátce spaříme a necháme oschnout. Omáčku (krémovou) připravíme z nastrouhaného sýru, ořechů, majonézy, smetany a osolíme. Na plátky šunky poklademe salát, rozetřeme omáčku a zarolujeme. Trubičky rozřízneme na půl a klademe na...

Něco lehkého

Něco lehkého

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hlávkové saláty, 20 dkg šunky, 20 dkg vlašského salátu, 20 dkg bramborového salátu, 2 lžíce cukru, 1 lžíce octa, 0,5 l vody

Z vody, cukru a octu uděláme nálev. Salát rozebereme na jednotlivé listy, omyjeme a namočíme cca na 30 minut do připraveného nálevu. Vlašský a bramborový salát smícháme dohromady v misce a na talíř připravíme plátky šunky. Vyjmeme jednotlivé listy...

Pečená rajčata s pažitkou

Pečená rajčata s pažitkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 2 lžíce pažitky, špetka soli

Rajčata rozpůlená napříč dáme řeznou plochou nahoru do zapékací formy. Trošku posolíme a posypeme pažitkou, mírně podlijeme vodou a upečeme v troubě. Brzy jsou měkká. Podáváme k masu.

stránka: