Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Předkrm - stránka 4

Smažené okurky

Smažené okurky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g okurky, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté papriky, 10 g tuku, 0,05 dcl citronové šťávy, 0,5 dcl zakysané smetany, troška zelené natě

Osolené, okořeněné okurky smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme pokapané citrónem a polité smetanou. Můžeme posypat zelenou natí (řeřicha, pažitka, ...) .

Teplý sýrový závin s čerstvým baby špenátem

Teplý sýrový závin s čerstvým baby špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g listového těsta, 150 g čedaru, 150 g čerstvého listového špenátu, 1 vejce, 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Česnek nakrájíme na plátky a zarestujeme špenát, osolíme a opepříme. Vyválíme listové těsto a do středu položíme ochucený špenát a na něj klademe plátky sýra. Listové těsto zarolujeme a dáme na plech s pečícím papírem. Rozšleháme vejce a potřeme, ...

Bylinkový chřest s pošírovaným vejcem a celerovou strouhankou

Bylinkový chřest s pošírovaným vejcem a celerovou strouhankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 zelené chřesty, tymián, 1 vejce, 100 g celeru, olej, 5 g másla, troška octu

Potřebujeme 3 ks zeleného chřestu, ze kterých odkrojíme dřevnatý konec, svážeme provázkem k sobě s tymiánem a dáme vařit do osolené vody na cca 3 – 5 minut. Po uvaření dáme zchladit do ledové vody pro udržení zelené barvy. Do osolené a s troškou o...

Chřestový krém s křupavou pancettou a domácím pestem ze zeleného chřestu

Chřestový krém s křupavou pancettou a domácím pestem ze zeleného chřestu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cibule , 300 g chřestu, 50 g másla, 250 g smetany, 150 ml bílého vína, muškátový oříšek, sůl, pepř bílý, Chřestové pesto: 200 g chřestu, 100 g citrónu, 15 g česneku, 50 g parmezánu, 30 g piniových oříšků, 100 - 150 ml olivového oleje, pepř čtyřbarevný, sůl

Oloupaný chřest si uvaříme v osolené vodě do měkka. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém si necháme zesklovatět nakrájenou cibuli na kostičky. Podlijeme bílým vínem a necháme trochu vyvařit, přidáme uvařený chřest, smetanu, pepř, muškátový oříšek ...

Salát z chřestu

Salát z chřestu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g chřestu, 3 vejce, šťáva z ½ citrónu, estragon (nebo jiné čerstvé koření), pepř, sůl

Chřest opláchněte a ulomte tuhé konce. Naplňte velký hrnec vodou a přidejte sůl. Přiveďte vodu k varu a přidejte do ní chřest. Vařte přibližně 6-8 minut. Poté vyjměte chřest a osušte na kuchyňské utěrce. Zahřejte pánev na střední teplotu a přidej...

Brokolicový krém zjemněný smetanou

Brokolicový krém zjemněný smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g čerstvé brokolice , 10 g českého čerstvého másla, 1-2 l zeleninového vývaru z jarní zeleniny, 100 ml čerstvé smetany, mořská sůl, čerstvě umletý pepř, muškátový oříšek, 1/2 česneku

Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Brokolicové košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném tuku spolu s nakrájenými košťály. Přilijeme zeleninový vývar a povaříme na mírném ohni 5-6 ...

Trhaný salát s avokádem a pikantním medovým dresingem

Trhaný salát s avokádem a pikantním medovým dresingem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g avokáda, 50 g trhaných salátů (lolo rosso, lolo biondo, ledový salát), 40 g medu, hořčice Aĺ Ancien, 1 citrón, sůl, pepř

Natrhané saláty a na menší kousky nakrájené avokádo si naklademe na talíř. Přelijeme dresinkem, který připravíme následovně: med a hořčici pečlivě vyšleháme se solí, pepřem a kapkou citronu.

Jarní nádivka s kopřivami s dipem z červené řepy

Jarní nádivka s kopřivami s dipem z červené řepy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 rohlíků, 5 vejcí, 100 ml mléka, kopřivy dle chuti, 250 g uzeného masa, 1 červená řepa, pepř, sůl

Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Přidáme misku nadrobno nakrájených kopřiv, které nejdříve očistíme a spaříme v horké vodě. Uzené maso nakrájené na kostičky orestujeme na rozpálené pánvi. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. V...

Žampiony plněné provensálskou zeleninou

Žampiony plněné provensálskou zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g žampiónů, 15 g cukety, 15 g papriky, 15 g cibule, 15 g Gorgonzoly, 5 g kapary, 1 lžíce majonézy a bílého jogurtu, sůl, pepř, rozmarýn

Žampiony očistíme a zbavíme nožiček. Necháme si předehřát troubu na 180°C, mezitím na drobno nakrájíme provensálskou zeleninu, orestujeme na olivovém oleji cca 3 min a nakonec přidáme na jemno nakrájený rozmarýn a dochutíme solí a pepřem. Orestova...

Tuňáková vejce

Tuňáková vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 50 g tuňáka, 50 g másla, špetka mletého bílého pepře, lžička petrželové nati

Vejce uvaříme 10 minut natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Poté rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Změklé máslo vyšleháme v misce do pěny, přidáme prolisované žloutky, tuňáka a pepř a promícháme. Vzniklou pěnou naplníme vejce a ozdobíme petrželkou.

Chřestové ragout s pastiňákem, fazolemi, omáčkou Beurre Blanc a lanýži

Chřestové ragout s pastiňákem, fazolemi, omáčkou Beurre Blanc a lanýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g chřestu, 75 g fazolek (zelené fazolové lusky), 25 g pastiňáku, 50 g másla, 100 ml bílého vína, 45 g šalotky, 1 g lanýžů

Chřest, fazolky a pastiňák očistíme. Pastiňák nakrájíme na malé kostičky, chřest na kolečka a fazole necháme v celku. Na másle orestujeme nejdříve pastiňák, po chvilce přidáme chřest a nakonec zelené fazolky. Cca minutu restujeme, osolíme, opepřím...

Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney

Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřových jater, 200 g vepřového boku, 0,15 l smetany, Kořenící směs na domácí paštiky, Jablko-křenové chutney: 120 g jablek, 80 g křenu, 80 g marmelády, 10 g želatiny, špetka soli

Vepřová játra, bok, smetanu a koření cca 15 minut podusíme, najemno umeleme a vyšleháme. Očištěná jablka nakrájíme na plátky a podusíme. Ke konci dušení přidáme marmeládu a želatinu, kterou předem rozmícháme ve vodě. Necháme chvilku vychladnout a...

Jarní závitek

Jarní závitek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g kuřecího vařeného masa, 30 g pórku, 30 g papriky (kapie), 30 g cibule, 30 g čínských hub (ucho jidášovo), 30 g bambusových výhonků, 1/4 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru, 1 troška glutamanu sodného /Ajimoto/, 1a1/2 lžíce sójové omáčky, 1a1/2 lžíce Shao-sing (rýžové víno), 1a1/2 lžíce Rýžového octu, 1 lžíce červeného oleje, 1 rýžový papír kulatý

Kuře, pórek, cibuli, kapii, houby a bambus nakrájíme na nudličky, pak je překrájíme na drobné kostičky a nakonec vše rozsekáme na jemnou kaši. Přendáme do misky a dochutíme zázvorem, sojovou omáčkou, rýžovým vínem a přidáme špetku Aji-Mota, dobře ...

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg játry, 200 g másla, 0,4 cl Brandy, 0,6 cl Marsala, 2 špetky soli, špetka pepře bílého

Játra necháme na den namočit do mléka. Poté játra vyndáme, vycévkujeme a přemeleme. Necháme si rozpustit máslo a potom všechno tyčovým robotem rozmixujeme dohladka. Vezmeme formu na pečení a vyložíme jí potravinářskou fólií. Poté vše vylijeme do n...

Zapečené banány

Zapečené banány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 100 g másla, 3 lžíce rumu, 1 lžička citronové šťávy, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 hrsti nasekaných ořechů, 50 g čokolády na vaření

Máslo si rozpustím. Banány nakrájíme na půlky. Do zapékací misky naskládáme banánové řezy, pokapeme je rozpuštěným máslem a cukrem, který jsme smíchali s rumem a citronovou šťávou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi tak 15 minut. Poté přendáme na...

Jemný chřestový předkrm

Jemný chřestový předkrm

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší svazky chřestu, 4 lžíce másla, 1 citron, 2 lžíce hnědého cukru, sůl dle potřeby

Čerstvý chřest zbavíme dřevnaté spodní části. Odřízneme ostrým nožem asi tak v místě, kde se chřest při ohnutí začne lámat, nikoliv ohýbat! Pak jemně oloupeme poslední třetinu výhonků od tuhých vláken. Rozdělíme na 4 stejné hromádky a pomocí režné...

Koláč s hříbky

Koláč s hříbky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rozváleného listové těsta, 300 g hub, 200 g anglické slaniny, 1 hrst petrželové nati, 200 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, 1 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti, 100 g goudy

Těsto si rozprostřeme do plechu. Necháme chvíli stranou. Mezitím si na pánvi na másle osmahneme hříbky a anglickou slaninu. Slaninu s hříbkami rozvrstvíme na těsto. V menší misce vyšleháme smetanu s petrželkou a vejci, ochutíme solí a pepřem a pře...

Mozzarelové smažené prsty

Mozzarelové smažené prsty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Mozzarelly, 3 slepičí vejce, 350 g strouhanky, 150 g kukuřičných lupínků, 100 g hladké mouky, 6 g chilli, 200 ml mléka, špetka soli, čerstvý koriandr, Marináda: 350 g drcených rajčat, 50 g česneku, 100 g cukru, 1 citrón, 50 g olivového oleje, 5 g petrželky, 5 g pepře, 100 g protlaku, 10 g koriandru

Všechny ingredience na marinádu orestujeme na oleji až do vyvaření přebytečné tekutiny a necháme vychladnout, dochutíme solí, cukrem a citronem. Mozzarelu nakrájíme na tenké proužky a obalíme v připraveném obalu. Nejdříve vymícháme vejce, hladkou...

Zelená rajčata v sýrovém těstíčku

Zelená rajčata v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g zelených rajčat, 1 slepičí vejce, 300 ml mléka, 200 g strouhanky, 100 g parmazánu, 30 g másla, sůl a pepř dle potřeby

Zelená rajčata nakrájená na půl centimetrové plátky obalíme v mléce, rozšlehaných vejcích a ve směsi strouhanky, parmazánu, soli, pepře a rozpuštěného másla. Obalená rajčata smažíme v oleji dozlatova, podáváme s různě ochucenými majonézami.

Rajčatové suflé s těstovinovým salátem

Rajčatové suflé s těstovinovým salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 masitých rajčat, 100 g jemného plísňového sýra, 20 g vloček, 1/8 l mléka, 30 mletých lískových oříšků, 2 vejce, 1 stroužek česneku, 3 lžíce smetany, 1 lžíce nasekané bazalky, 500 g uvařených těstovin, sůl a pepř dle chuti, špetka muškátového oříšku

Rajčata omyjeme, seřízneme vršek a vnitřek vydlabeme. Dužinu ponecháme stranou. Sýr nakrájíme na malé kostičky. Vločky povaříme v mléce asi 2 minuty, vmícháme oříšky a kousky sýra, sýr necháme roztavit. Směs stáhneme z plamene a vmícháme do ní žlo...

Salát Niçoise

Salát Niçoise

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 150 g fazolek (zelené fazolové lusky), 4 rajčata, 80 g tuňáka, 4 sardelky (ančovičky), 24 oliv, 2 slepičí vejce, 8 listů hlávkového salátu, 1 citrón, 40 ml olivového oleje, 1 hrst petrželové natě

Oloupeme brambory, nakrájíme je na středně velké kostky a vložíme do nádoby Zepter o objemu 2,2 l (TF-022-16). Přidáme sklenici vody, přiklopíme poklicí a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Když šipka indikátoru postoupí do zeleného pole, zmí...

Avokádo s krabem

Avokádo s krabem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 avokáda, 2 vejce, 1 balení krabích tyčinek, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 citrón, 2 cibule, troška pažitky, špetka soli, troška mleté papriky

Vejce si uvaříma natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecky a dužninu vydlabeme tak, aby vznikly mističky. Vychladlá vejce, krabí tyčinky, cibuli a pažitku nadrobno nasekáme a smícháme. Přidáme olej, citronovou š...

Medová pomazánka

Medová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g žervé, 50 g zakysané smetany, 2 lžíce medu, 1 ks pomeranče

Všechny suroviny necháme chvíli venku z lednice, aby měly pokojovou teplotu. Žervé umícháme se zakysanou smetanou dohladka. Potom přidáme vymačkanou šťávu z pomeranče a med. Důkladně promícháme a necháme odpočinout.

Kuřecí galantina s párkem

Kuřecí galantina s párkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, sůl a pepř dle potřeby, 150 ml smetany ke šlehání , 1 vejce, 1 lžíce Solamylu, 2 nohy pikantnějšího párku, provensálské koření, olej, nejlépe ve spreji, na pomaštění alobalu

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a vložíme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme vejce, Solamyl a vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Směs přendáme do mísy a vmícháme lžičku provensálského koření a párky nakrájené na malé kou...

Krevety na másle s česnekem

Krevety na másle s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g zmražených malých krevet, 1 lžíce másla, 1-2 stroužky česneku, sůl dle chuti

Krevetky necháme volně rozmrazit. Na pánvi rozpálíme máslo a vhodíme krevety. Dusíme dokud se máslo s tekutinou zpět nevsákne do krevet. Poté přihodíme prolisovaný česnek (můžou být i plátky) a špetku soli. Necháme ještě minutku smažit a krevety v...

stránka: