Kedlubny na smetaně
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
15min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
224
kalorií
18.0g
cukrů
4.0g
tuků
12.0g
bílkovin
Příprava
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do kastrolu, přidáme asi 2dl vody, sůl a podusíme skoro do měkka. Kedlubny zahustíme instantní jíškou a asi 3 minuty povaříme. Vmícháme smetanu ke šlehání a necháme přejít varem. Odstavené kedlubny dochutíme solí, cukrem a octem. Na zjemnění přidáme tenký plátek másla, ale nemusí být.
Jako přílohu podáváme vařené brambory a vařené hovězí maso. Pro rychlejší přípravu lze maso nahradit vařenými vejci.
04. 08. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.