Kedlubny na smetaně
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
15min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
224
kalorií
18.0g
cukrů
4.0g
tuků
12.0g
bílkovin
Příprava
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do kastrolu, přidáme asi 2dl vody, sůl a podusíme skoro do měkka. Kedlubny zahustíme instantní jíškou a asi 3 minuty povaříme. Vmícháme smetanu ke šlehání a necháme přejít varem. Odstavené kedlubny dochutíme solí, cukrem a octem. Na zjemnění přidáme tenký plátek másla, ale nemusí být.
Jako přílohu podáváme vařené brambory a vařené hovězí maso. Pro rychlejší přípravu lze maso nahradit vařenými vejci.
04. 08. 2011
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 20. 05. 2016, 09:33

palino 08. 09. 2016, 12:34

dušanka 23. 12. 2016, 20:52

hanka 14. 01. 2017, 19:53

majka 16. 03. 2017, 20:14

Svetlana 07. 01. 2020, 16:57
© 2022, Railsformers, s.r.o.