Knedlíky z rohlíků s bylinkami
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Majoránku a petrželku umyjeme pod tekoucí studenou vodou a nasekáme. Mléko dáme vařit, rozpustíme v něm 1 lžíci sádla a přidáme špetku soli. Nakrájené rohlíky zalijeme vroucím mlékem se sádlem a zamícháme. Vejce rozšleháme a nalijeme do mísy na knedlíky. Posypeme sekanými bylinkami a poprášíme 1 lžičkou polohrubé mouky. Rukou zpracujeme těsto a vytvarujeme 8 - 10 kulatých knedlíků. Do hrnce dáme vařit vodu a jakmile začne vařit, tak jí osolíme 1 lžičkou soli. Odpočinuté knedlíky trochu v dlaních opět zakulatíme a vhazujeme do vroucí vody. Vaříme mírně, necelých 5 minut. Uvařené vyjmeme z vody děrovanou lžící na talíř a ihned podáváme.
Knedlíky podáváme jako přílohu k pečenému masu se zelím, nebo ke guláši. Můžeme podávat i jenom se zelím politým smaženou cibulkou.
10. 01. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenziplaneta 13. 05. 2019, 08:53