
Koláč hruškový
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Změklý tuk šleháme se žloutky a cukrem do krému, zapracujeme mléko a mouku s práškem do pečiva. Hladké těsto rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Čerstvé hrušky oloupeme, kompotované necháme okapat a nakrájíme na silnější plátky, které rozložíme na těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr a mleté ořechy a směs naneseme na hrušky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C. Asi po 10 minutách teplotu snížíme a koláč dopečeme dozlatova. Jako obměnu můžeme těsto nejdříve zapéct, pak ho potřít hruškovou nebo jablečnou marmeládou a povrch pokrýt oříškovým sněhem.
jessynka18. 04. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 26. 03. 2017, 19:51

Martin 09. 09. 2017, 10:29

majka 12. 01. 2018, 19:34

katka16031 11. 10. 2018, 19:59

binunenk 15. 10. 2018, 16:55