Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Koláč hruškový

Koláč hruškový

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
3517 kalorií 9.0g cukrů 178.0g tuků 51.0g bílkovin

Příprava

Změklý tuk šleháme se žloutky a cukrem do krému, zapracujeme mléko a mouku s práškem do pečiva. Hladké těsto rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Čerstvé hrušky oloupeme, kompotované necháme okapat a nakrájíme na silnější plátky, které rozložíme na těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr a mleté ořechy a směs naneseme na hrušky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C. Asi po 10 minutách teplotu snížíme a koláč dopečeme dozlatova. Jako obměnu můžeme těsto nejdříve zapéct, pak ho potřít hruškovou nebo jablečnou marmeládou a povrch pokrýt oříškovým sněhem.


jessynka

18. 04. 2010, Recept navštíven: 1787x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšaný chutný hruškový koláč

26. 03. 2017, 19:51

Přidat komentář

Facebook komentáře