Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Koláč hruškový

Koláč hruškový
Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 45min , porce

3517 kalorií, 9.0g cukrů, 178.0g tuků, 51.0g bílkovin

Příprava

Změklý tuk šleháme se žloutky a cukrem do krému, zapracujeme mléko a mouku s práškem do pečiva. Hladké těsto rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Čerstvé hrušky oloupeme, kompotované necháme okapat a nakrájíme na silnější plátky, které rozložíme na těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr a mleté ořechy a směs naneseme na hrušky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C. Asi po 10 minutách teplotu snížíme a koláč dopečeme dozlatova. Jako obměnu můžeme těsto nejdříve zapéct, pak ho potřít hruškovou nebo jablečnou marmeládou a povrch pokrýt oříškovým sněhem.

jessynka

18. 04. 2010, Recept navštíven: 1677x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Koláč hruškový

Koláč hruškový

Změklý tuk šleháme se žloutky a cukrem do krému, zapracujeme mléko a mouku s práškem do pečiva. Hladké těst...

Zobrazit všechny podobné recepty k Koláč hruškový Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře