Koláč s rebarborou a karamelem
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
2610
kalorií
1.0g
cukrů
156.0g
tuků
45.0g
bílkovin
Příprava
120 g másla s krupicovým cukrem a vejci ušleháme do pěny. Postupně přimícháváme polohrubou mouku s práškem do pečiva, skořici a solamyl. Vymíchané těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Rebarboru umyjeme, nasekáme na drobné kousky. Posypeme jimi povrch těsta, zasypeme cukrem a hustě rozprostřeme drobenku. Tu připravíme ze 40 g másla, 50 g hrubé mouky a 50 g moučkového curkru - všechny přísady mneme v ruce, dokud nevytvoříme drobící se směs. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě cca 170 °C. Hotový koláč polijeme karamelem.
Zuzana Mellenová02. 06. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.