Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Koláč s rebarborou a karamelem

Koláč s rebarborou a karamelem

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 5min
Nutriční hodnoty
2610 kalorií 1.0g cukrů 156.0g tuků 45.0g bílkovin

Příprava

120 g másla s krupicovým cukrem a vejci ušleháme do pěny. Postupně přimícháváme polohrubou mouku s práškem do pečiva, skořici a solamyl. Vymíchané těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Rebarboru umyjeme, nasekáme na drobné kousky. Posypeme jimi povrch těsta, zasypeme cukrem a hustě rozprostřeme drobenku. Tu připravíme ze 40 g másla, 50 g hrubé mouky a 50 g moučkového curkru - všechny přísady mneme v ruce, dokud nevytvoříme drobící se směs. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě cca 170 °C. Hotový koláč polijeme karamelem.


Zuzana Mellenová

02. 06. 2009, Recept navštíven: 3079x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
koláč je zaujímavý, karamel super

08. 12. 2016, 21:33

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept, vydaril sa

10. 03. 2017, 18:19

Přidat komentář
tepito
Někde jsem četla,že by se k rebarboře měl dávat tvaroh,aby se zničily nějaké kyseliny z rebarbory.

tepito 08. 01. 2010, 11:37

Facebook komentáře