Králičí medailonky na růžovém pepři

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
15min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

1380 kalorií
0.0g cukrů
20.0g tuků
140.0g bílkovin


Příprava

Fitety z králičího masa pokrájíme na větší kousky a vhodíme na rozpálený olivový olej. Mírně opečeme, přidáme okapané bambusové výhonky, pokrájené na kousky, pokrájené čínské zelí a necháme opékat za občasného míchání. Ochutíme solí a sojovou omáčkou. Maso je brzy měkké.

Hotové dáme na talíř, přizdobíme petrželkou, červenou paprikou, červenými olivamí - z konzervy, nevaříme!
Někdo má rád i tatarskou omáčku či dreasing.

Tip k receptu

Do pokrmu lze dát i zelené olivy, pozor na sůl, podle toho, jakou sojovou omáčku používáme, já dávám slanou i sladkou, takže trochu přisolovat je nutno.
Jídlo je velmi rychlé, jednoduché a dobré, když mám čas, raději hranolky dělám doma vlastní.
Pepř je konzervovaný, opravdu růžový, i když červený asi taky existuje. Už ho nevařím, pouze pro jeho pikantnost přidávám na přizdobení pokrmu.

přidejte na:
Roxana

11. 12. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář
Zuzana Mellenová
Je možné doplnit k postupu moment užití pepře?

Zuzana Mellenová 11. 12. 2009, 11:15

Roxana
Jsem to ale..sklerotická osoba...nic nového pod sluncem. Pepř používám jako přílohu za syrova - je konzervovaný, původně jsem napsala "růžový", což mi nebylo schváleno, jenže on opradu růžový je....co naděláme. Ale to je detail. Je výborný, trochu pálí, takže dětm raději ne, ale joinak je výborný. Omlouvám se uza nedostatek.

Roxana 11. 12. 2009, 11:27

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.