Králičí medailonky na růžovém pepři
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Fitety z králičího masa pokrájíme na větší kousky a vhodíme na rozpálený olivový olej. Mírně opečeme, přidáme okapané bambusové výhonky, pokrájené na kousky, pokrájené čínské zelí a necháme opékat za občasného míchání. Ochutíme solí a sojovou omáčkou. Maso je brzy měkké.
Hotové dáme na talíř, přizdobíme petrželkou, červenou paprikou, červenými olivamí - z konzervy, nevaříme!
Někdo má rád i tatarskou omáčku či dreasing.
Tip k receptu
Do pokrmu lze dát i zelené olivy, pozor na sůl, podle toho, jakou sojovou omáčku používáme, já dávám slanou i sladkou, takže trochu přisolovat je nutno.
Jídlo je velmi rychlé, jednoduché a dobré, když mám čas, raději hranolky dělám doma vlastní.
Pepř je konzervovaný, opravdu růžový, i když červený asi taky existuje. Už ho nevařím, pouze pro jeho pikantnost přidávám na přizdobení pokrmu.
11. 12. 2009