
Králík na česneku
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Králičí maso odblaníme, protkneme slaninou, potřeme česnekem rozetřeným se solí a necháme chvilku proležet. Cibuli a zbytek česneku drobně nakrájíme, usmažíme na tuku, shrneme stranou, na tuku rychle opečeme králíka a podlijeme jej vodou. Dusíme pod vrchním dílem pekáče, až maso téměř změkne. Přitom jej občas obrátíme, přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou. Šťávu připečenou po obvodu pekáče seškrabujeme, aby obarvila šťávu. Vrchní díl pekáče sejmeme a maso dopečeme. Měkkého králíka vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Králíka rozdělíme na porce, vložíme do šťávy a prohřejeme. Podáváme s brambory nebo s bramborovými knedlíky a se zeleninovým salátem.
jessynka02. 04. 2010
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 11. 12. 2016, 20:54

palino 04. 01. 2017, 20:36

dušanka 28. 07. 2017, 20:02
Mamča 02. 04. 2010, 18:38