Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Králík na česneku

Králík na česneku

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 15min
Nutriční hodnoty
1448 kalorií 0.0g cukrů 80.0g tuků 165.0g bílkovin

Příprava

Králičí maso odblaníme, protkneme slaninou, potřeme česnekem rozetřeným se solí a necháme chvilku proležet. Cibuli a zbytek česneku drobně nakrájíme, usmažíme na tuku, shrneme stranou, na tuku rychle opečeme králíka a podlijeme jej vodou. Dusíme pod vrchním dílem pekáče, až maso téměř změkne. Přitom jej občas obrátíme, přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou. Šťávu připečenou po obvodu pekáče seškrabujeme, aby obarvila šťávu. Vrchní díl pekáče sejmeme a maso dopečeme. Měkkého králíka vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Králíka rozdělíme na porce, vložíme do šťávy a prohřejeme. Podáváme s brambory nebo s bramborovými knedlíky a se zeleninovým salátem.


jessynka

02. 04. 2010, Recept navštíven: 1778x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi kvalitný recept na králika

11. 12. 2016, 20:54

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
králi pripravený na cesnaku vyborne chutí

04. 01. 2017, 20:36

Přidat komentář
Mamča
mam hrozne moc rada kraliku skusim to urcite mi to bude chutnat

Mamča 02. 04. 2010, 18:38

Facebook komentáře