Králík na česneku
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
1448
kalorií
0.0g
cukrů
80.0g
tuků
165.0g
bílkovin
Příprava
Králičí maso odblaníme, protkneme slaninou, potřeme česnekem rozetřeným se solí a necháme chvilku proležet. Cibuli a zbytek česneku drobně nakrájíme, usmažíme na tuku, shrneme stranou, na tuku rychle opečeme králíka a podlijeme jej vodou. Dusíme pod vrchním dílem pekáče, až maso téměř změkne. Přitom jej občas obrátíme, přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou. Šťávu připečenou po obvodu pekáče seškrabujeme, aby obarvila šťávu. Vrchní díl pekáče sejmeme a maso dopečeme. Měkkého králíka vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Králíka rozdělíme na porce, vložíme do šťávy a prohřejeme. Podáváme s brambory nebo s bramborovými knedlíky a se zeleninovým salátem.
jessynka02. 04. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.