Chybí obrázek

Králík na česneku

Obtížnost

Čas přípravy

25min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

1448 kalorií
0.0g cukrů
80.0g tuků
165.0g bílkovin


Příprava

Králičí maso odblaníme, protkneme slaninou, potřeme česnekem rozetřeným se solí a necháme chvilku proležet. Cibuli a zbytek česneku drobně nakrájíme, usmažíme na tuku, shrneme stranou, na tuku rychle opečeme králíka a podlijeme jej vodou. Dusíme pod vrchním dílem pekáče, až maso téměř změkne. Přitom jej občas obrátíme, přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou. Šťávu připečenou po obvodu pekáče seškrabujeme, aby obarvila šťávu. Vrchní díl pekáče sejmeme a maso dopečeme. Měkkého králíka vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Králíka rozdělíme na porce, vložíme do šťávy a prohřejeme. Podáváme s brambory nebo s bramborovými knedlíky a se zeleninovým salátem.

přidejte na:
Chybí obrázek

02. 04. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
velmi kvalitný recept na králika

11. 12. 2016, 20:54

Chybí obrázek
králi pripravený na cesnaku vyborne chutí

04. 01. 2017, 20:36

Chybí obrázek
je to vyborne pripravený králik

28. 07. 2017, 20:02

Přidat komentář
Chybí obrázek
mam hrozne moc rada kraliku skusim to urcite mi to bude chutnat

Mamča 02. 04. 2010, 18:38

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.