Krokety z květáku
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
35min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
904
kalorií
1.0g
cukrů
59.0g
tuků
32.0g
bílkovin
Příprava
Květák omyjeme, dáme do hrnce, vlijeme vodu, aby byl květák potopený a uvaříme doměkka. Když je květák měkký, scedíme ho a necháme vychladnout. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme, vložíme na rozpálený olej a orestujeme. Když je cibule orestovaná, přidáme květák, který jsme si rozmačkali a prohřejeme. Poté přidáme 2 žloutky, nasekanou zelenou petrželku, muškátový květ, opepříme, osolíme. Poté vmícháme sníh, který jsme si ušlehali ze 2 bílků. Podle potřeby zahustíme strouhankou a uděláme těsto. Z těsta poté děláme krokety, obalíme je v trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji.
Beruska6422. 12. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.