Krůta v kelímku
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso nakrájíme na kostičky, lehce osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji orestujeme skoro doměkka.
Opečené kostičky odložíme stranou.
V rendlíku rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a umícháme jíšku, kterou zředíme drůbežím vývyrem. Rozmícháme dohladka a chvíli povaříme, až vznikne hladká omáčka. Do omáčky přidáme špetku pepře, worcester a trošku citronové šťávy. Nakonec do omáčky přidáme orestované maso, promícháme a vypneme.
Zapékací mističky si vymažeme máslem a rozdělíme do nich omáčku s masem. Blaťácké zlato nakrájíme na malé kousíčky nebo nastrouháme na hrubší slzy. Sýr nasypeme na povrch každé mističky. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zapékáme, až se sýr rozpustí a lehce začne zlátnout.
Zapečený pokrm vyndáme z trouby a ozdobíme nasekanou petrželkou.
Tip k receptu
Můžeme podávat přímo v zapékacích mističkách.
Podáváme buď s bramborem a vařenou brokolicí dochucenou máslem nebo jen s čerstvou bagetkou.
17. 01. 2012