Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kung-Pao

Obtížnost Čas přípravy
5min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 20min
Nutriční hodnoty
656 kalorií 0.0g cukrů 39.0g tuků 46.0g bílkovin

Příprava

Maso nakrájíme na kostičky (1 x 1 cm), osolíme, v misce zamícháme s vejcem, pak přidáme máčený škrob a znovu dobře promícháme,(nejlépe rukou - čistou).
Připravíme si všechny suroviny co nejblíže k pánvi a kastrol s cedníkem.
Do pánve nalijeme olej - (cca 1/2 litru) a rozpálíme jej, až se zněho začne kouřit.
Maso vložíme do oleje a za stálého míchání smažíme tak, aby se kostičky oddělily od sebe. Jakmile maso zbělá, slijeme olej do kastrolu, na který si připravíme kovový cedník. Trochu rozpáleného oleje dáme na pánev, přidáme arašídy, čerstvé čili papričky, krátce opažíme, přidáme sojovou omáčku, cukr, Aji-moto, mleté čili a víno a všechny suroviny zprudka pražíme na velkém ohni asi ½ minuty, dle potřeby přidáme olej, sojovou omáčku nebo vývar, pak do vzniklého sosu vložíme maso a pražíme asi 1 minutu tak, aby se skoro všechen sos vsáknul, pokud je pokrm příliš suchý, můžeme přidat vývar i sojovou omáčku. S olejem zacházíme opatrně, aby nám to neplavalo v oleji. Olej při pražení vystupuje na povrch.
Číňané říkají, že se kung pao nemá míchat, ale jen v pánvi prohazovat (viz Babica :-D)
Podáváme zásadně s rýží.

Kung-Pao je starý čínský recept. Generál Pao žil někdy v druhém tisíciletí před naším letopočtem.
Ve volném překladu to znamená pražené maso podle Pao-a. Číňané říkají, že podle Kung-Pao-a se pozná dobrý kuchař. I v samotné Číně připravují Kung-Pao v různých variantách, ale základ je vždy stejný.

Bulb Tip k receptu

Jak já vařím rýži.
Do velkého kastrolu dám vodu - bez soli a koření. Když voda začne vřít, nasypu do ní potřebné množství rýže a asi 1 minutu míchám a vařím jako těstoviny za občasného míchání. Když je rýže hotová, dalo by se říci trochu „víc Aldente“, tak ji rychle zchladím ledovou vodou a propláchnu studenou vodou, až je voda čistá. Pak ji zcedím a nechám okapat. Rýži přendám do misek a v mikrovlnce ohřeju 1 -1 ½ minuty porci. Na cedníku vydrží v lednici i 2 dny.
Nebo ji uvařím na skus propláchnu studenou vodou a dám ji na pařáček a pařím asi 5 minut za občastného promíchání vidličkou. Manželka říká - 5 minut vařit a 5 minut pařit.


Přidat na Pinterest
hOJSADLO

31. 08. 2011, Recept navštíven: 6137x

Podobné recepty


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Kung-pao je výborná rychlovka na oběd. A líbí se mi na něm, že si do něj můžete přidat téměř cokoliv ze zeleniny, masa :)

11. 09. 2013, 07:39

lubos969
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Je to stará mňamka ,ale jak tam někdo hodí arašídy tak to letí do koše.

11. 05. 2016, 23:20

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborné a rýchlo urobené kungpao

15. 03. 2017, 20:32

Přidat komentář
hOJSADLO
Chtěl bych jen podotknout, že doba přípravy je kratší jak 5 minut(nepočítám do toho čas hledání surovin :-) ) a doba vaření-smažení je cca 2-3 minuty + doba než se rozpálí olej. A doba dodělání je taky 2-3 minuty. I s uvařením rýže mi to doma na plynovém sporáku trvá okolo 15 minut. Na el. sporáku jsem to ani nezkoušel.

hOJSADLO 31. 08. 2011, 13:58

Tatiana
ty jo a ja to vždycky pražila tak 15-20 minut a říkala si, proč je to tak divné :-) Navíc samozřejmě mi chyběly ty suroviny....no jo...

Tatiana 31. 08. 2011, 20:42

Facebook komentáře