Kuře na černo
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 25min
Porce
Nutriční hodnoty
532
kalorií
0.0g
cukrů
27.0g
tuků
2.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom do kastrolu přidáme švestková povidla, sušené švestky, rozinky, bobkový list, špetku soli, pepře, promícháme, zalijeme asi 750 ml teplé vody a přivedeme k varu. Kuřecí stehna omyjeme pod studenou vodou a potom je vložíme do vařící se omáčky. Na mírném ohni celou směs vaříme asi 30 minut. Během vaření omáčku občas promícháme. Na konci vaření z ní vyndáme bobkový list a dochutíme ji dle potřeby citronovou š´távou. Podle chuti ji docukrujeme. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem , ale dobré je i s bramborem.
Jiřulka09. 12. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.