Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kuře na pomerančích s ořechy

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 5min
Nutriční hodnoty
268 kalorií 12.0g cukrů 24.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Pokud nemáme rovnou kuřecí čtvrtky, celé kuře rozčtvrtíme.
Posolíme a z obou stran prudce opečeme na pánvi na troše másla.
Pak je naskládáme do pekáčku, mírně pokmínujeme a posypeme tymiánem (já jím tedy nešetřím, ale to musíte vyzkoušet), podlijeme horkou vodou, omastek nepřidávám žádný.
Dáme péci do předtopené trouby asi na 200 - 250°C.
Když začne maso být skoro hotové, podlijeme vymačkanou šťávou z pomerančů a přidáme i dužinu.
Začínala jsem se 4 pomeranči, ale díky dceři jich tam dávám stále víc.
Necháme trochu změknout a každou čtvrtku posypeme nakonec sekanými vlašskými ořechy a pokapeme lehce medem. Necháme opražit, ale jen trochu, od trouby radši ani nechoďte! Horkovzduchem je to spálené hned, zapomněla jsem dodat, že je dobré stáhnout ke konci přípravy trochu teplotu.

Bulb Tip k receptu

Náhodou nalezený, v rodině oblíbený recept, je hlavně pro ty, co mají rádi směs chutí, pak toho tymiánu víc.

Jako přílohu doporučuji čistou rýži, bez přísad. Nic jiného, co by se k tomu hodilo, jsem za ta léta neobjevila. Snad do té rýže dát cibuli se zapíchanými hřebíčky.


Přidat na Pinterest
Roxana

03. 01. 2010, Recept navštíven: 3058x


Přidat recenzi
Přidat komentář
tereza.smrcek
mňam

tereza.smrcek 04. 01. 2010, 16:34

tepito
Zkoušela jsem něco podobného ,ale jen pom.džusem.

tepito 18. 02. 2010, 06:33

Roxana
Já to kdysi kdesi vylovila v nějaké kuchařce, kde bylo o zelenině a ovoci, co a jak a které je které a vždycky přihodili nějaký recept. To byla ještě dcera malá, ale vydrželo jí to dodnes. Nakonec ten džus je skoro stejný, akorát že já tam naházím pak i tu dužninu, či pomeranč pokrájený na kousky, to jsem vylepšila...

Roxana 18. 02. 2010, 08:02

tepito
A ten pomeranč loupeš i z tý slupičky?

tepito 18. 02. 2010, 09:01

Roxana
Víš jak to dělám? Normálně pomeranč rozpůlím, vymačkám šťávu, dám do hrnku, a polévám, dužninu z těch půlek pak vydlabu a hodím pod kuře aby se povařila, to jsem nenapsala, netřeba pomeranče loupat, takto se mi to osvědčilo i zpola vyschlých, no tam bylo akorát trochu štávy, ale jinak by se vyhodily.

Roxana 18. 02. 2010, 10:16

tepito
Je to jasný...

tepito 18. 02. 2010, 10:22

Facebook komentáře