Kuře na pomerančích s ořechy
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Pokud nemáme rovnou kuřecí čtvrtky, celé kuře rozčtvrtíme. Posolíme a z obou stran prudce opečeme na pánvi na troše másla. Pak je naskládáme do pekáčku, mírně pokmínujeme a posypeme tymiánem, podlijeme horkou vodou, omastek nepřidávám žádný. Dáme péci do předehřáté trouby asi na 200 - 250°C.
Když začne maso být skoro hotové, podlijeme vymačkanou šťávou z pomerančů a přidáme i dužinu. Začínala jsem se 4 pomeranči, ale díky dceři jich tam dávám stále víc. Necháme trochu změknout a každou čtvrtku posypeme nakonec sekanými vlašskými ořechy a pokapeme lehce medem. Necháme opražit, ale jen trochu, od trouby radši ani nechoďte!
Horkovzduchem je to spálené hned, zapomněla jsem dodat, že je dobré stáhnout ke konci přípravy trochu teplotu.
Tip k receptu
Jako přílohu doporučuji čistou rýži, bez přísad. Nic jiného, co by se k tomu hodilo, jsem za ta léta neobjevila. Snad do té rýže dát cibuli se zapíchanými hřebíčky.
Roxana04. 01. 2010