Kuřecí chlebíček s párkem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kuřecí prso podélně rozkrojíme, trochu naklepeme a osolíme. Silikonovou formu na biskupský chlebíček vyložíme anglickou slaninou tak, aby přesahovala přes okraj a poklademe prsními řízky. Zbytky kuřecího masa a šunku nakrájíme na drobno, sýr nastrouháme na hrubo. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a škrobem, vmícháme do nich šunku, sýr a zbylé nakrájené maso. Část směsi vylijeme do formy, vložíme párky a zalijeme zbývající směsí. Povrch urovnáme a přes směs dáme přečnívající anglickou slaninu. Takto připravený kuřecí chlebíček vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 160°C asi 90 minut. Upečený kuřecí chlebíček s párkem necháme asi 10 minut chladnout, potom vylijeme do hrnku šťávu a chlebíček vyklopíme. Podáváme s bramborovou kaší.
Tip k receptu
Studený chlebíček můžeme nakrájet na plátky a podávat s pečivem a zeleninou.
JanaB07. 03. 2012