Kuřecí křidélka smažená
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Křidélka opláchneme pod studenou tekoucí vodou a dáme na prkénko. Ostrým nožem odstraníme konce křidélek, nebo je odtřihneme nůžkami na drůbež. Nožem je podélně z každé strany 3x nařízneme a uprostřed křidélka v místě kloubu kůži přeřízneme. Vejce rozšleháme se 2 lžícemi vody a mírně osolíme. Křidélka osolíme z obou stran, obalíme hladké mouce, ve vejci a ve strouhance. Ná pánvi na rozehřátém oleji je zvolna usmažíme po obou stranách.
Křidélka podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.
Tip k receptu
Na přípravu smažených křidélek používáme nejlépe velká křidélka. Na menších křidélkách je méně masa.
JanaB12. 01. 2012
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Přidané ingredience: kukuřičné lupínky
planeta 03. 03. 2015, 08:33

Svetlana 06. 03. 2017, 20:49

hanka 29. 03. 2017, 12:53

dušanka 05. 06. 2018, 20:20

majka 02. 02. 2020, 21:07