Grilované kuřecí křidélka s medem a Teriyaki
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V menší misce si pořádně smícháme med, teriyaki omáčku, prolisovaný česnek a pokrájené uzené chilli papričky.
Očištěné křidélka poklademe na plech a polijeme jejich omáčkou. Pro lepší chuť rukama vmasírujeme omáčku do každého záhybu křidélek.
Pekáč přikryjeme alobalem a při 200 stupňové teplotě pečeme cca 40 minut (podle velikosti křidélek).
Když už jsou křidélka měkká, odstraníme alobal a necháme je ještě pár minut zapéct na grilu.
Během pečení je každých 10 minut polijme šťávou v pekáči, aby se upekli dozlatova.
Postup přípravy omáčky:
V misce si promícháme bílý jogurt s na jemno nakrájenou bazalkou a rukolou. Přidáme šťávu z cca 1/2 citronu a dosolíme podle chuti.
18. 04. 2015
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
heladon 01. 05. 2015, 13:31

Svetlana 18. 10. 2015, 19:32

palino 01. 12. 2015, 16:30

katka16031 23. 03. 2017, 11:57
Sofie 24. 04. 2015, 20:02
Marcianto 22. 03. 2016, 21:24