Grilované kuřecí křidélka s medem a Teriyaki
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
374
kalorií
82.0g
cukrů
0.0g
tuků
2.0g
bílkovin
Příprava
V menší misce si pořádně smícháme med, teriyaki omáčku, prolisovaný česnek a pokrájené uzené chilli papričky.
Očištěné křidélka poklademe na plech a polijeme jejich omáčkou. Pro lepší chuť rukama vmasírujeme omáčku do každého záhybu křidélek.
Pekáč přikryjeme alobalem a při 200 stupňové teplotě pečeme cca 40 minut (podle velikosti křidélek).
Když už jsou křidélka měkká, odstraníme alobal a necháme je ještě pár minut zapéct na grilu.
Během pečení je každých 10 minut polijme šťávou v pekáči, aby se upekli dozlatova.
Postup přípravy omáčky:
V misce si promícháme bílý jogurt s na jemno nakrájenou bazalkou a rukolou. Přidáme šťávu z cca 1/2 citronu a dosolíme podle chuti.
18. 04. 2015
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.