Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Grilované kuřecí křidélka s medem a Teriyaki

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 0min
Nutriční hodnoty
374 kalorií 82.0g cukrů 0.0g tuků 2.0g bílkovin

Příprava

V menší misce si pořádně smícháme med, teriyaki omáčku, prolisovaný česnek a pokrájené uzené chilli papričky.
Očištěné křidélka poklademe na plech a polijeme jejich omáčkou. Pro lepší chuť rukama vmasírujeme omáčku do každého záhybu křidélek.
Pekáč přikryjeme alobalem a při 200 stupňové teplotě pečeme cca 40 minut (podle velikosti křidélek).
Když už jsou křidélka měkká, odstraníme alobal a necháme je ještě pár minut zapéct na grilu.
Během pečení je každých 10 minut polijme šťávou v pekáči, aby se upekli dozlatova.

Postup přípravy omáčky:
V misce si promícháme bílý jogurt s na jemno nakrájenou bazalkou a rukolou. Přidáme šťávu z cca 1/2 citronu a dosolíme podle chuti.


Přidat na Pinterest
Barbora Šumná

18. 04. 2015, Recept navštíven: 2880x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Vynikajíécí pochoutka a dobré obírání křidélek

01. 05. 2015, 13:31

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
lahodné grilované krídelka medové

18. 10. 2015, 19:32

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
fantastické

01. 12. 2015, 16:30

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
krídelka su chuťovo perfektné

23. 03. 2017, 11:57

Přidat komentář
Thumb
Tak za tu hrubku v názvu receptu bych žáka vyhodila od tabule!! Snad všechny děti u mě ve třídě vědí, že TA křidélka jsou rodu středního a tedy jsou GRILOVANÁ!!

Sofie 24. 04. 2015, 20:02

Marcianto
A milá Sofie, víte o tom, že autorka receptu je paní učitelka!!!

Marcianto 22. 03. 2016, 21:24

Facebook komentáře