Grilované kuřecí křidélka s medem a Teriyaki

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

374 kalorií
82.0g cukrů
0.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

V menší misce si pořádně smícháme med, teriyaki omáčku, prolisovaný česnek a pokrájené uzené chilli papričky.
Očištěné křidélka poklademe na plech a polijeme jejich omáčkou. Pro lepší chuť rukama vmasírujeme omáčku do každého záhybu křidélek.
Pekáč přikryjeme alobalem a při 200 stupňové teplotě pečeme cca 40 minut (podle velikosti křidélek).
Když už jsou křidélka měkká, odstraníme alobal a necháme je ještě pár minut zapéct na grilu.
Během pečení je každých 10 minut polijme šťávou v pekáči, aby se upekli dozlatova.

Postup přípravy omáčky:
V misce si promícháme bílý jogurt s na jemno nakrájenou bazalkou a rukolou. Přidáme šťávu z cca 1/2 citronu a dosolíme podle chuti.

přidejte na:
Barbora Šumná

18. 04. 2015

Podobné recepty


Přidat recenzi
heladon
Vynikajíécí pochoutka a dobré obírání křidélek

01. 05. 2015, 13:31

Svetlana
lahodné grilované krídelka medové

18. 10. 2015, 19:32

palino
fantastické

01. 12. 2015, 16:30

katka16031
krídelka su chuťovo perfektné

23. 03. 2017, 11:57

Přidat komentář
Tak za tu hrubku v názvu receptu bych žáka vyhodila od tabule!! Snad všechny děti u mě ve třídě vědí, že TA křidélka jsou rodu středního a tedy jsou GRILOVANÁ!!

Sofie 24. 04. 2015, 20:02

Marcianto
A milá Sofie, víte o tom, že autorka receptu je paní učitelka!!!

Marcianto 22. 03. 2016, 21:24

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.