Kuřecí perkelt

Obtížnost

Čas přípravy

1h 10min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

180 kalorií
0.0g cukrů
12.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Kuře rozporcujeme na menší díly. Cibuli nasekáme najemno a zpěníme ji na másle. Přihodíme kousky kuřete a z obou stran je opečeme.
Přihodíme mletou papriku, velmi krátce ji orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme bobkový list a sůl. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 30 minut.
Poté maso vyjmeme a uchováme v teple. Vylovíme i bobkový list a šťávu zaprášíme moukou. Povaříme pět minut a je hotovo.
Servírujeme s rýží nebo těstovinami.

Tip k receptu

Úplně jinou chuť dostanete, když místo klasické smetany použijete dvě lžíce zakysané.

přidejte na:
Chybí obrázek

23. 06. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
perkelt velmi dobrý, zahusťujem smotanou
Přidané ingredience: smotana

28. 05. 2016, 18:29

Chybí obrázek
kurací perkelt mame velmi adi

09. 02. 2018, 11:53

Chybí obrázek
perkelt nema chybu, je vyborný

17. 04. 2019, 19:16

Přidat komentář
Chybí obrázek
mňamka, vyzkoušeno, ale jako přílohu jsme zvolili houskový knedlík.,a na zahuštění-smetanu.

Nadulik 16. 08. 2011, 22:33

t.s.wansfell
Místo másla sádlo a na dušení jsme přilili asi deci piva, ale s rýží výborné...

t.s.wansfell 01. 12. 2018, 10:19

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.