Kuřecí perkelt

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 10min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

180 kalorií
0.0g cukrů
12.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Kuře rozporcujeme na menší díly. Cibuli nasekáme najemno a zpěníme ji na másle. Přihodíme kousky kuřete a z obou stran je opečeme.
Přihodíme mletou papriku, velmi krátce ji orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme bobkový list a sůl. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 30 minut.
Poté maso vyjmeme a uchováme v teple. Vylovíme i bobkový list a šťávu zaprášíme moukou. Povaříme pět minut a je hotovo.
Servírujeme s rýží nebo těstovinami.

Tip k receptu

Úplně jinou chuť dostanete, když místo klasické smetany použijete dvě lžíce zakysané.

přidejte na:
notburga

23. 06. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
perkelt velmi dobrý, zahusťujem smotanou
Přidané ingredience: smotana

Svetlana 28. 05. 2016, 18:29

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
kurací perkelt mame velmi adi

katka16031 09. 02. 2018, 11:53

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
perkelt nema chybu, je vyborný

hanka 17. 04. 2019, 19:16

Přidat komentář
Chybějící obrázek
mňamka, vyzkoušeno, ale jako přílohu jsme zvolili houskový knedlík.,a na zahuštění-smetanu.

Nadulik 16. 08. 2011, 22:33

t.s.wansfell
Místo másla sádlo a na dušení jsme přilili asi deci piva, ale s rýží výborné...

t.s.wansfell 01. 12. 2018, 10:19