Kuřecí prsa v jogurtové marinádě
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
20min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
1192
kalorií
0.0g
cukrů
39.0g
tuků
167.0g
bílkovin
Příprava
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a naložíme je do marinády, kterou připravíme tak, že smícháme 500 g bílého jogurtu, 2 utřené stroužky česneku, lžíci zázvoru a na jemno nakrájenou chilli papričku.
Necháme marinovat aspoň dvě hodiny, nejlépe však přes noc.
Poté kuřecí maso lehce otřeme papírovým ubrouskem, naskládáme ho na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 20 minut na 200 °C.
Mezitím si připravíme dresink: smícháme 150 g bílého jogurtu s utřeným stroužkem česneku, lžičkou citrónové šťávy a nasekanou mátou. Podle chuti osolíme a opepříme.
Na talíř rozdělíme maso, přidáme na kolečka nakrájenou okurku zakápnutou olivovým olejem a dresink.
Tip k receptu
Jogurtová marináda maso perfektně zkřehčí.
sonizna18. 01. 2016
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.