Kuřecí prso zapečené se špenátem a sýrem Gouda
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Špenátové listy si pořádně omyjeme a necháme na sítu nebo v odstředivce okapat.
Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí maso omyjeme, kuchyňskou útěrkou osušíme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a opepříme.
Nejlépe ve woku si rozehřejeme olivový olej a vhodíme do něj cibuli, kterou krátce restujeme, dokud nám "nezhadrovatí", poté k cibuli přihodíme česnek, který jen krátce orestujeme, aby nezhořkl. Přidáme špenát a podlijeme jen trošinkou vody. Přikryjeme a chvíli necháme dusit. Poté přidáme mléko a ještě chvíli dusíme, dokud se většina tekutiny nevydusí pryč.
Necháme stranou trochu vychladnout.
Na druhé pánvi si nasucho orestujeme kuřecí maso. Mezitím co se nám maso opéká, vymažeme si zapékací misky. Nejlépe jednoporcové, aby každý strávník měl svou mísu.
Do vymazené mísy vložíme na dně špenát, na špenát poklademe maso a přikryjeme zase špenátem.
Poté poklademe sýrem plátkovým, nebo nastrouhaným a pečeme ve vyhřáté troubě na 150°C dokud se sýr nerozpustí.
Tip k receptu
Můžeme podávat s bramborem, nebo s opečenou bagetkou.
Sonia00508. 11. 2011