Kuřecí řízek s houstičkou
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
15min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
546
kalorií
3.0g
cukrů
4.0g
tuků
16.0g
bílkovin
Příprava
Kuřecí prso omyjeme a osušíme. Oddělíme z něj krátký sval a zbývající část podélně rozkrojíme. Vzniknou nám 2 větší a 1 menší řízek. Maso naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Rozklepneme vejce a ochutíme vegetou, nebo solí. Nakrájíme housku na kostičky a omytou zelenou petrželku. Řízky obalené v hladké mouce protáhneme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance. Do zbytku rozšlehaných vajec přidáme nakrájenou petrželku. V pánvi na rozehřátém oleji řízek usmažíme, poté omočíme ve vejci a kostičkách housky. Řízek vrátíme zpět do pánve a krátce osmažíme. Kuřecí řízek s houstičkou podáváme s bramborem, bramborovou kaší, nebo bramborovým salátem.
Tip k receptu
Usmažený řízek necháme nepatrně zchladnout a poté máčíme ve vejci a housce.
JanaB08. 02. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: kukuřičné lupínky
planeta 13. 03. 2014, 11:03
© 2024, Railsformers s.r.o.