Kuřecí žaludky v omáčce s uzeným masem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

580 kalorií
1.0g cukrů
16.0g tuků
62.0g bílkovin


Příprava

Kuřecí žaludky důkladně omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme studenou vodou a přidáme lžičku soli. Hrnec uzavřeme a vaříme necelou hodinu, aby byly žaludky dostatečně měkké. Uvařené vyjmeme z vývaru, ze kterého můžeme připravit polévku. Uzené maso nakrájíme (pomeleme) na drobné kostičky a žaludky rozkrájíme na 2 - 3 díly. Sladkokyselé okurky nastrouháme nahrubo. Do 1/4 litru vývaru si dáme rozpustit bujón. V mléce rozmícháme mouku a ve vývaru za stálého míchání jí povaříme. Do omáčky přidáme nakrájené uzené maso, žaludky, prohřejeme a přidáme smetanu. Necháme pouze přejít varem a odstavíme. Do odstavené omáčky přidáme nastrouhané okurky a cukr.

přidejte na:
JanaB

22. 11. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobré jedlo
majka 23. 04. 2016, 20:09
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrá kombinácia, chuťovo zladené
katka16031 13. 01. 2017, 20:24