Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kuřecí žaludky v omáčce s uzeným masem

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 30min
Nutriční hodnoty
580 kalorií 1.0g cukrů 16.0g tuků 62.0g bílkovin

Příprava

Kuřecí žaludky důkladně omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme studenou vodou a přidáme lžičku soli. Hrnec uzavřeme a vaříme necelou hodinu, aby byly žaludky dostatečně měkké. Uvařené vyjmeme z vývaru, ze kterého můžeme připravit polévku. Uzené maso nakrájíme (pomeleme) na drobné kostičky a žaludky rozkrájíme na 2 - 3 díly. Sladkokyselé okurky nastrouháme nahrubo. Do 1/4 litru vývaru si dáme rozpustit bujón. V mléce rozmícháme mouku a ve vývaru za stálého míchání jí povaříme. Do omáčky přidáme nakrájené uzené maso, žaludky, prohřejeme a přidáme smetanu. Necháme pouze přejít varem a odstavíme. Do odstavené omáčky přidáme nastrouhané okurky a cukr.


Přidat na Pinterest
JanaB

22. 11. 2011, Recept navštíven: 1637x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobré jedlo

23. 04. 2016, 18:09

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá kombinácia, chuťovo zladené

13. 01. 2017, 19:24

Přidat komentář

Facebook komentáře