Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kuskus s dušenou zeleninou

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 2h 0min
Nutriční hodnoty
1820 kalorií 0.0g cukrů 67.0g tuků 38.0g bílkovin

Příprava

Z celeru, mrkve a kořenu petrželky si uděláme zeleninový vývar (cca 1,5 l vody), který okořeníme novým kořením, pepřem a solí. Povaříme, scedíme. Zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Přimícháme k ní nasekanou nať petrželky a nakrájenou jarní cibulku. Scezený vývar necháme projít varem a přimícháváme do něj kuskus (uděláme kuskus vlastně dle návodu, jen místo vody použijeme zeleninový vývar). Pak do něj vmícháme olivový olej a máslo (jak je uvedeno v návodu). Hotový kuskus pak jen promícháme s připravenou zeleninou a dáme do trou by zapéct. Vznikne trošičku lepkavá hmota, která má suchou nasládlou chuť, ale výborně se hodí jako příloha k jiným druhům jídla. Jako hlavní jídlo je výborné pro lidi, kteří drží dietu (v tom případě bych vynechala máslo)

Bulb Tip k receptu

Pro nevegetariány: klidně si udělejte kuřecí nebo hovězí vývar a maso pak nakrájejte nebo nasekejte spolu s uvařenou zeleninou, nebo použijte jiná koření.


Přidat na Pinterest
Vera

18. 09. 2009, Recept navštíven: 4763x


Přidat recenzi
Přidat komentář
katka16031
nedá sa tu kukkus nahradiť ryžou alebo niečím podobným?

katka16031 08. 12. 2009, 19:04

Facebook komentáře