Květák zapečený se sýrem a smetanou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

268 kalorií
1.0g cukrů
1.0g tuků
8.0g bílkovin


Příprava

Květák rozebereme na menší kousky a dáme uvařit do mírně osolené vody a vaříme doměkka. Když je květák měkký, tak ho vyjmeme, dáme do tukem vymazané zapékací misky, opepříme a osolíme. Máslo si rozpustíme v hrnci, přidáme mouku a uděláme jíšku, kterou poté zředíme smetanou a mlékem, povaříme. Poté vlijeme ke květáku, přidáme rozšlehaná vejce, nastrouhaný Eidam a dáme zapéct. Zapékáme při 180 °C, cca 20 minut.

přidejte na:
Beruska64

02. 01. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutne pripravený karfiol

majka 27. 07. 2017, 21:34

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborný chutný karfiol

katka16031 07. 04. 2019, 16:11

Přidat komentář
tepito
Přidávám kostičky uzeného-bez masa by mi to rodinka nejedla.Maso nasypu na květák a zaliji bešamelem.

tepito 27. 01. 2010, 11:21