Kynuté belgické vafle

Obtížnost

Čas přípravy

1h 45min
Čas vaření
20min

Celkový čas

2h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

1740 kalorií
0.0g cukrů
70.0g tuků
50.0g bílkovin


Příprava

Mléko zahřejeme, aby bylo vlažné. Ostatní suroviny ať mají pokojovou teplotu. Smícháme mouku, droždí, cukr, sůl a skořici. Zalijeme to mlékem a rozpuštěným máslem, přidáme vejce a vanilku. Vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Poté rozdělíme na bochánky a necháme ještě 20 minut kynout. Poté upečeme ve vaflovači.

Tip k receptu

Podáváme se šlehačkou posypané moučkovým cukrem.

přidejte na:
Chybí obrázek

07. 09. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dobre vafle domace

24. 09. 2015, 11:41

Chybí obrázek
skvele vaflicky

25. 09. 2015, 15:11

Chybí obrázek
vynikajúce

23. 10. 2015, 10:28

Chybí obrázek
klasika recept na vafle

09. 01. 2016, 14:01

Přidat komentář
Chybí obrázek
Nechápu jak damám, které psaly recenzi mohlo uniknout, že recept má zásadní chybu a to v množství mléka. Z takto připravevého těsta je možné dělat palačinky a ne kynuté bochánky na vafle.

lada 19. 08. 2018, 09:21

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.