Kynuté bochánky se švestkami
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
20min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
2292
kalorií
2.0g
cukrů
81.0g
tuků
44.0g
bílkovin
Příprava
Švestky nakrájíme na proužky a smícháme s rozdrcenými piškoty a rumem.
Mléko lehce ohřejeme a rozpustíme v něm droždí. V míse smícháme mouku, cukr, mandle a špetku soli. Přidáme na kousky nakrájené máslo a přilejeme mléko s droždím. Uhněteme vláčné těsto a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut.
Důlky v mufinovém plechu vyložíme papírovými košíčky. Troubu předehřejeme na 180°C. Vykynuté těsto si rozdělíme na 12 dílků a kažný díl plníme švestkovou směsí. Jednotlivé bochánky vkládáme do košíčků, navrchu lehce posypeme krystalovým cukrem a dáme péct do trouby přibližně na 20-25 minut.
Tip k receptu
Dobrou chuť :-)!
Trisha15. 05. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.