Kynuté broskvové knedlíky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do 100 ml vlažného mléka vsypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, máslo, sůl a kvásek. Zaděláme těsto, důkladně propracujeme a necháme na teplém místě vykynout asi 1 hodinu. Vál posypeme moukou, lžící nabíráme vykynuté těsto a děláme z něj na válu kopečky. Do středu každého vkládáme kousek broskve, pečlivě zabalíme a necháme ještě asi 12 minut kynout.
Knedlíky vkládáme do vařící osolené vody a vaříme zakryté 5 minut. Potom je opatrně obrátíme a vaříme bez zakrytí dalších 5 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme a vidličkou propícháme. Ještě teplé knedlíky rozdělíme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem.
Tip k receptu
Místo másla můžeme knedlíky přelít zakysanou smetanou.
Hloušková13. 03. 2011
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
planeta 31. 03. 2014, 12:46

Cakynka Cakajda 13. 01. 2018, 12:38