Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Kynuté broskvové knedlíky

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 20min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 1h 30min , porce

2128 kalorií, 40.0g cukrů, 23.0g tuků, 57.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do 100 ml vlažného mléka vsypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, máslo, sůl a kvásek. Zaděláme těsto, důkladně propracujeme a necháme na teplém místě vykynout asi 1 hodinu. Vál posypeme moukou, lžící nabíráme vykynuté těsto a děláme z něj na válu kopečky. Do středu každého vkládáme kousek broskve, pečlivě zabalíme a necháme ještě asi 12 minut kynout.
Knedlíky vkládáme do vařící osolené vody a vaříme zakryté 5 minut. Potom je opatrně obrátíme a vaříme bez zakrytí dalších 5 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme a vidličkou propícháme. Ještě teplé knedlíky rozdělíme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem.

Bulb Tip k receptu

Místo másla můžeme knedlíky přelít zakysanou smetanou.

Hloušková

13. 03. 2011, Recept navštíven: 2731x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Kynuté broskvové knedlíky

Kynuté broskvové knedlíky

Do 100 ml vlažného mléka vsypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Do mísy dáme mouku, vej...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kynuté broskvové knedlíky Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
knedlíky dělám nejraději na páře

31. 03. 2014, 12:46

Přidat komentář

Facebook komentáře