Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kynuté broskvové knedlíky

Obtížnost Čas přípravy
1h 20min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 1h 30min
Nutriční hodnoty
2128 kalorií 40.0g cukrů 23.0g tuků 57.0g bílkovin

Příprava

Do 100 ml vlažného mléka vsypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, máslo, sůl a kvásek. Zaděláme těsto, důkladně propracujeme a necháme na teplém místě vykynout asi 1 hodinu. Vál posypeme moukou, lžící nabíráme vykynuté těsto a děláme z něj na válu kopečky. Do středu každého vkládáme kousek broskve, pečlivě zabalíme a necháme ještě asi 12 minut kynout.
Knedlíky vkládáme do vařící osolené vody a vaříme zakryté 5 minut. Potom je opatrně obrátíme a vaříme bez zakrytí dalších 5 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme a vidličkou propícháme. Ještě teplé knedlíky rozdělíme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem.

Bulb Tip k receptu

Místo másla můžeme knedlíky přelít zakysanou smetanou.


Přidat na Pinterest
Hloušková

13. 03. 2011, Recept navštíven: 2883x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
knedlíky dělám nejraději na páře

31. 03. 2014, 12:46

Přidat komentář

Facebook komentáře