Kynuté broskvové knedlíky
Obtížnost
Čas přípravy
1h 20min
Čas vaření
10min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
2128
kalorií
40.0g
cukrů
23.0g
tuků
57.0g
bílkovin
Příprava
Do 100 ml vlažného mléka vsypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, máslo, sůl a kvásek. Zaděláme těsto, důkladně propracujeme a necháme na teplém místě vykynout asi 1 hodinu. Vál posypeme moukou, lžící nabíráme vykynuté těsto a děláme z něj na válu kopečky. Do středu každého vkládáme kousek broskve, pečlivě zabalíme a necháme ještě asi 12 minut kynout.
Knedlíky vkládáme do vařící osolené vody a vaříme zakryté 5 minut. Potom je opatrně obrátíme a vaříme bez zakrytí dalších 5 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme a vidličkou propícháme. Ještě teplé knedlíky rozdělíme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem.
Tip k receptu
Místo másla můžeme knedlíky přelít zakysanou smetanou.
Hloušková13. 03. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.