Kynuté broskvové knedlíky

Obtížnost

Čas přípravy

1h 20min
Čas vaření
10min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

2128 kalorií
40.0g cukrů
23.0g tuků
57.0g bílkovin


Příprava

Do 100 ml vlažného mléka vsypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, máslo, sůl a kvásek. Zaděláme těsto, důkladně propracujeme a necháme na teplém místě vykynout asi 1 hodinu. Vál posypeme moukou, lžící nabíráme vykynuté těsto a děláme z něj na válu kopečky. Do středu každého vkládáme kousek broskve, pečlivě zabalíme a necháme ještě asi 12 minut kynout.
Knedlíky vkládáme do vařící osolené vody a vaříme zakryté 5 minut. Potom je opatrně obrátíme a vaříme bez zakrytí dalších 5 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme a vidličkou propícháme. Ještě teplé knedlíky rozdělíme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem.

Tip k receptu

Místo másla můžeme knedlíky přelít zakysanou smetanou.

přidejte na:
Chybí obrázek

13. 03. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
knedlíky dělám nejraději na páře

31. 03. 2014, 12:46

Chybí obrázek
Jsou vyborne

13. 01. 2018, 12:38

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.