Kynuté muffiny k čaji o páté
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
25min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
2076
kalorií
2.0g
cukrů
101.0g
tuků
44.0g
bílkovin
Příprava
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přimícháme lžíci cukru a lžíci mouky.
Na teplém místě necháme přikryté asi 20 minut, aby nám nakynul kvásek.
Do mísy prosijeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, 45 g cukru, změklé máslo, vejce, špetku soli, rum, omyté rozinky a brusinky a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho na teplém místě asi 30-45 minut kynout.
Do muffinového plechu vložíme papírové košíčky a vykynuté těsto rozdělíme rovnoměrně do košíčků.
Na vrchu těsto potřeme rozšlehaným žloutkem.
Mandle dobře promícháme se zbylým cukrem a rozdělíme je na povrch muffinek. Mandle můžeme nasekat, přepůlit nebo je nechat vcelku.
Troubu předehřejeme na 180°C a muffiny pečeme asi 20-25 minut, až jsou zlatavé a cukr na mandlích zkaramelizuje.
24. 01. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.