Letní oběd z jednoho pekáče
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
1h 10min
Celkový čas
1h 35min
Porce
Nutriční hodnoty
568
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
16.0g
bílkovin
Příprava
Brambory oloupeme a nakrájíme na půlkolečka široká asi 1 cm. Cibuli, papriky a rajčata nakrájíme na proužky. Na dno hlubšího pekáče dáme vrstvu cibule a na ni brambory. Osolíme, dáme vrstvu papriky a rajčat. Znovu trochu osolíme a opepříme. Nahoru položíme osolená a okořeněná kuřecí stehna. Pekáč zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů asi na hodinu. Ničím nepodléváme, zelenina pustí šťávy až moc. Můžeme ji případně v průběhu pečení trochu odebrat.
Tip k receptu
Je to lehké a zdravé letní jídlo. Dá se udělat i ze zavařeného leča, ale z čerstvé zeleniny je samozřejmě chutnější.
Jana Smidži19. 08. 2015
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.