Liptovský sýr
Obtížnost
Čas přípravy
2dní 0h 0min
Čas vaření
10min
Celkový čas
2dní 0h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
1048
kalorií
0.0g
cukrů
100.0g
tuků
33.0g
bílkovin
Příprava
Povolené máslo dobře rozšleháme s tvarohem. Cibuli nakrájíme najemno nebo nastrouháme a přidáme ke směsi. Pak přisypeme papriku, kmín a sůl a dochutíme hořčicí a rajčatovým protlakem. Vše dobře zamícháme, přendáme do čisté misky a přikryjeme potravinovou fólií. necháme v lednici uležet 1-2 dny a pak mažeme na čerstvé pečivo.
Tip k receptu
Dávkování mleté papriky je hodně individuální, záleží na její kvalitě. Čím tmavší paprika je, tím je kvalitnější (1/2 lžičky). V opačném případě budeme muset trochu přidat.
K hotové pomazánce můžeme těsně před servírováním přimíchat prolisovaný stroužek česneku nebo strouhaný sýr.
notburga18. 07. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.