
Madlenka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
1. Cukr, žloutky a celá vejce šleháme elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni otáček do pěny. Pak přidáme sůl a vanilkoví cukr.
Otáčky elektrického šlehače snížíme na nejnižší stupeň a přimícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec zapracujeme rozpuštěné a zchladlé máslo.
2. Pečeme v podlouhlé, vymazané a vysypané formě nebo pekáčku při teplotě cca 170°C po dobu 20-30 minut. Po upečení moučník posypeme trochou moučkového cukru a překlopíme na pracovní plochu na čistou utěrku.
3. Po vychladnutí rozkrojíme na 2 plátky a natřeme pikantní, nejlépe červenou marmeládou. Na marmeládu přiklopíme druhý plát a moučník necháme chvíli odležet, aby se marmeláda trochu vsákla do korpusu. Nakrájíme na řezy a pocukrujeme.
28. 04. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 26. 09. 2016, 18:04

katka16031 16. 01. 2017, 10:41

dušanka 14. 03. 2017, 10:39

hanka 21. 03. 2017, 19:38