Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Madlenka

Madlenka
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 45min , porce

2268 kalorií, 0.0g cukrů, 128.0g tuků, 28.0g bílkovin

Příprava

1. Cukr, žloutky a celá vejce šleháme elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni otáček do pěny. Pak přidáme sůl a vanilkoví cukr.
Otáčky elektrického šlehače snížíme na nejnižší stupeň a přimícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec zapracujeme rozpuštěné a zchladlé máslo.
2. Pečeme v podlouhlé, vymazané a vysypané formě nebo pekáčku při teplotě cca 170°C po dobu 20-30 minut. Po upečení moučník posypeme trochou moučkového cukru a překlopíme na pracovní plochu na čistou utěrku.
3. Po vychladnutí rozkrojíme na 2 plátky a natřeme pikantní, nejlépe červenou marmeládou. Na marmeládu přiklopíme druhý plát a moučník necháme chvíli odležet, aby se marmeláda trochu vsákla do korpusu. Nakrájíme na řezy a pocukrujeme.

barbora studená

28. 04. 2010, Recept navštíven: 1469x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Madlenka

Madlenka

1. Cukr, žloutky a celá vejce šleháme elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni otáček do pěny. Pak přidáme ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Madlenka Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný recept

26. 09. 2016, 18:04

Přidat komentář

Facebook komentáře