Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Madlenka

Madlenka

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
2268 kalorií 0.0g cukrů 128.0g tuků 28.0g bílkovin

Příprava

1. Cukr, žloutky a celá vejce šleháme elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni otáček do pěny. Pak přidáme sůl a vanilkoví cukr.
Otáčky elektrického šlehače snížíme na nejnižší stupeň a přimícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec zapracujeme rozpuštěné a zchladlé máslo.
2. Pečeme v podlouhlé, vymazané a vysypané formě nebo pekáčku při teplotě cca 170°C po dobu 20-30 minut. Po upečení moučník posypeme trochou moučkového cukru a překlopíme na pracovní plochu na čistou utěrku.
3. Po vychladnutí rozkrojíme na 2 plátky a natřeme pikantní, nejlépe červenou marmeládou. Na marmeládu přiklopíme druhý plát a moučník necháme chvíli odležet, aby se marmeláda trochu vsákla do korpusu. Nakrájíme na řezy a pocukrujeme.


barbora studená

28. 04. 2010, Recept navštíven: 1689x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný recept

26. 09. 2016, 18:04

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept sa mi velmi páči

16. 01. 2017, 10:41

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na madlenku velmi dobrý

14. 03. 2017, 10:39

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
madlenka vynikajúco chutná

21. 03. 2017, 19:38

Přidat komentář

Facebook komentáře