Mandlové kroužky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mandle spaříme vařící vodou (aby se dobře loupaly) a zbavíme je slupek. Po vychladnutí mandle rozemeleme (spíše více nahrubo).
Když máme připraveny rozemleté mandle, pokračujeme s přípravou těsta. Nejdříve smícháme 6 lžic vody, 2 kostky cukru a kvasnice a necháme vykynout (cca 10 minut).
Máslo rozsekáme do většího množství mouky se špetkou soli. Do menšího množství mouky dáme vykynuté kvasnice, citronovou kúru, 10 dkg oloupaných mandlí, 2 žloutky a nakonec důkladně proděláme.
Vyválíme placku 0,5 cm silnou a vykrajujeme kroužky. Na plechu necháme znovu chvíli kynout. Po upečení ještě teplé - po pár minutách od vyjmutí z trouby - obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
23. 09. 2009
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
hanka 18. 04. 2017, 18:28

katka16031 11. 06. 2017, 14:12

dušanka 04. 01. 2018, 20:06

majka 25. 01. 2019, 20:47