Mandlové kroužky
Obtížnost
Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
4940
kalorií
18.0g
cukrů
362.0g
tuků
99.0g
bílkovin
Příprava
Mandle spaříme vařící vodou (aby se dobře loupaly) a zbavíme je slupek. Po vychladnutí mandle rozemeleme (spíše více nahrubo).
Když máme připraveny rozemleté mandle, pokračujeme s přípravou těsta. Nejdříve smícháme 6 lžic vody, 2 kostky cukru a kvasnice a necháme vykynout (cca 10 minut).
Máslo rozsekáme do většího množství mouky se špetkou soli. Do menšího množství mouky dáme vykynuté kvasnice, citronovou kúru, 10 dkg oloupaných mandlí, 2 žloutky a nakonec důkladně proděláme.
Vyválíme placku 0,5 cm silnou a vykrajujeme kroužky. Na plechu necháme znovu chvíli kynout. Po upečení ještě teplé - po pár minutách od vyjmutí z trouby - obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
23. 09. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.