Marinovaná krůtí játra

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

12h 20min
Čas vaření
15min

Celkový čas

12h 35min

Porce


Nutriční hodnoty

1098 kalorií
4.0g cukrů
62.0g tuků
102.0g bílkovin


Příprava

Krůtí játra necháme 1/2 hodiny ve vodě. Vodu několikrát vyměníme. Příprava marinády: 150 ml bílého jogurtu, 1 lžíce oleje,1 lžička medu, 1/2 lžičky koření na kuře, 1/2 lžičky koření na stejky, 1/2 lžičky na krůtí maso, 2 špetky barevného pepře. Do marinády vložíme krůtí játra nakrájená na větší kousky. Necháme marinovat přes noc.
Takto připravená játra vložíme do wok pánve, přidáme 1 lžíci másla a necháme 10 - 12 minut dusit do měkka. Hotová játra vyjmeme.
Do výpeku přidáme 4 lžíce smetany přidáme 2 špetky pikantního, mírně ostrého koření Piri piri. Provaříme 30 sekund. Hotová játra přelijeme pikantní omáčkou. Zdobíme ital. slaninou, bylinkami a cibulkou.

Tip k receptu

můžeme podávat s pečivem, rýží, bramborem, salátem

přidejte na:
Marsylie

03. 07. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Takto upravené játra dělá s oblibou moje dcera-výborný recept
heladon 18. 01. 2015, 10:02