Marinovaná krůtí játra
Obtížnost
Čas přípravy
12h 20min
Čas vaření
15min
Celkový čas
12h 35min
Porce
Nutriční hodnoty
1098
kalorií
4.0g
cukrů
62.0g
tuků
102.0g
bílkovin
Příprava
Krůtí játra necháme 1/2 hodiny ve vodě. Vodu několikrát vyměníme. Příprava marinády: 150 ml bílého jogurtu, 1 lžíce oleje,1 lžička medu, 1/2 lžičky koření na kuře, 1/2 lžičky koření na stejky, 1/2 lžičky na krůtí maso, 2 špetky barevného pepře. Do marinády vložíme krůtí játra nakrájená na větší kousky. Necháme marinovat přes noc.
Takto připravená játra vložíme do wok pánve, přidáme 1 lžíci másla a necháme 10 - 12 minut dusit do měkka. Hotová játra vyjmeme.
Do výpeku přidáme 4 lžíce smetany přidáme 2 špetky pikantního, mírně ostrého koření Piri piri. Provaříme 30 sekund. Hotová játra přelijeme pikantní omáčkou. Zdobíme ital. slaninou, bylinkami a cibulkou.
Tip k receptu
můžeme podávat s pečivem, rýží, bramborem, salátem
Marsylie03. 07. 2013
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.