Marinovaná krůtí játra
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Krůtí játra necháme 1/2 hodiny ve vodě. Vodu několikrát vyměníme. Příprava marinády: 150 ml bílého jogurtu, 1 lžíce oleje,1 lžička medu, 1/2 lžičky koření na kuře, 1/2 lžičky koření na stejky, 1/2 lžičky na krůtí maso, 2 špetky barevného pepře. Do marinády vložíme krůtí játra nakrájená na větší kousky. Necháme marinovat přes noc.
Takto připravená játra vložíme do wok pánve, přidáme 1 lžíci másla a necháme 10 - 12 minut dusit do měkka. Hotová játra vyjmeme.
Do výpeku přidáme 4 lžíce smetany přidáme 2 špetky pikantního, mírně ostrého koření Piri piri. Provaříme 30 sekund. Hotová játra přelijeme pikantní omáčkou. Zdobíme ital. slaninou, bylinkami a cibulkou.
Tip k receptu
můžeme podávat s pečivem, rýží, bramborem, salátem
Marsylie03. 07. 2013
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
heladon 18. 01. 2015, 09:02