Marinovaná krůtí játra

Obtížnost

Čas přípravy

12h 20min
Čas vaření
15min

Celkový čas

12h 35min

Porce


Nutriční hodnoty

1098 kalorií
4.0g cukrů
62.0g tuků
102.0g bílkovin


Příprava

Krůtí játra necháme 1/2 hodiny ve vodě. Vodu několikrát vyměníme. Příprava marinády: 150 ml bílého jogurtu, 1 lžíce oleje,1 lžička medu, 1/2 lžičky koření na kuře, 1/2 lžičky koření na stejky, 1/2 lžičky na krůtí maso, 2 špetky barevného pepře. Do marinády vložíme krůtí játra nakrájená na větší kousky. Necháme marinovat přes noc.
Takto připravená játra vložíme do wok pánve, přidáme 1 lžíci másla a necháme 10 - 12 minut dusit do měkka. Hotová játra vyjmeme.
Do výpeku přidáme 4 lžíce smetany přidáme 2 špetky pikantního, mírně ostrého koření Piri piri. Provaříme 30 sekund. Hotová játra přelijeme pikantní omáčkou. Zdobíme ital. slaninou, bylinkami a cibulkou.

Tip k receptu

můžeme podávat s pečivem, rýží, bramborem, salátem

přidejte na:
Chybí obrázek

03. 07. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Takto upravené játra dělá s oblibou moje dcera-výborný recept

18. 01. 2015, 09:02

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.