Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Marlenka

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 15min
Nutriční hodnoty
5868 kalorií 11.0g cukrů 456.0g tuků 78.0g bílkovin

Příprava

Cukr, vejce, med a máslo mícháme (není potřeba šlehat) ve vodní lázni, do pěny. Odstavíme a přidáme lžíci sody bikarbony a hladkou mouku speciál (smícháme rovnou v míse). Přeložíme na vál, rozdělíme na 6 částí a každou vyválíme na tenko, dokud je ještě těsto teplé (studené se hůře válí). V případě potřeby můžeme těsto ohřát v mikrovlnce. Pečeme asi 2-3 minuty (při cca 200 °C) na vymazaném a vysypaném plechu otočeném dnem vzhůru. Po upečení těsto zesuneme na vál a ihned odřežeme okraje, aby byly rovné (studené těsto se láme!). Odřezky z těsta rozdrtíme válečkem a odložíme na posypání.
Náplň 1: Salko předem uvaříme (v konzervě - 2 hodiny) na karamel a necháme vychladnout. Vymícháme máslo a postupně přidáváme vychladlé salko.
Náplň 2: vymícháme máslo s cukrem a vanilkou. Z mléka a maizeny uvaříme kaši a když vychladne, přidáme ji postupně do máslové hmoty. Dobře vyšleháme.
Pláty těsta (můžeme potřít uvařenou kávou) plníme střídavě 3x náplní č. 1 a 2x náplní č. 2. Karamelové náplně je víc a je potřeba počítat s tím, že se jí potírá i vrch koláče. Každou vrstvu karamelové náplně posypeme sekanými ořechy. Povrch posypeme rozdrobenými zbytky ořezaných okrajů a posekanými ořechy. Můžeme tence pocákat čokoládovou polevou.


Přidat na Pinterest
Svetlana

23. 11. 2009, Recept navštíven: 5264x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom dobra marlenka

28. 04. 2016, 19:27

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobra marlenka

01. 05. 2016, 18:05

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na tuto marlenku sa mi páči

25. 02. 2017, 12:29

Přidat komentář
oriestok
Zaujimalo by ma, ci sa tento recept podoba na Marlenku, ktora sa da kupit v kaviarnach? A asi na aky rozmer je potrebne cesto orezat?

oriestok 24. 11. 2009, 20:58

uschi3
Ja si myslím, že kupovaná marlenka sa nedá porovnať s domácou. Robila som Marlenku, síce podľa trochu iného receptu ale domáca je len domáca.

uschi3 16. 04. 2010, 16:32

Facebook komentáře