Masový věnec
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 25min
Porce
Nutriční hodnoty
2130
kalorií
8.0g
cukrů
75.0g
tuků
158.0g
bílkovin
Příprava
Vykrojíme košťál ze středu v hlávce zelí a listy nakrájíme na nudličky, krátce povaříme ve vodě, přilijeme ocet (asi 4 lžíce), scedíme a vychladíme. Maso smícháme s vařenou rýží, vejci, kořením a osolíme. Do připraveného pekáče vsypeme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme asi 2dcl vody, přidáme kolečka citronu a sůl. Maso vlhkýma rukama vytvarujeme do věnce a položíme na zelí, pečeme v horké troubě asi 1 hodinu. Po vyjmutí z trouby polijeme sladkou smetanou a posypeme koprem.
Jana Langrová17. 05. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.