Nadívaná vepřová pečeně
Obtížnost
Čas přípravy
6h 40min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
7h 40min
Porce
Nutriční hodnoty
3970
kalorií
5.0g
cukrů
391.0g
tuků
209.0g
bílkovin
Příprava
Maso příčně nakrojíme ke kosti na plátky cca 1 cm široké a to tak, aby maso zůstalo vcelku. Potom ho ze všech stran osolíme a okořeníme. Dále každý plátek potřeme kečupem a hořčicí a dovnitř zasuneme několik koleček cibule, plátek sýra a šunky. Pak poklademe povrch masa anglickou slaninou a převážeme nití. Mezitím si v pekáčku rozpustíme sádlo, vložíme připravené maso, které podlijeme vývarem a případě obložíme zbylou cibulí. Pekáček přiklopíme poklicí a dáme péci do vyhřáté trouby na 220 stupňů. Po cca 40 minutách sundáme poklici a za občasného přeléváním vypečenou šťávou pečeme maso dalších 20 min.
Tip k receptu
Podáváme s knedlíkem a se zelím
Maja16. 06. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.