Ostružinový džem s aronií
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
4876
kalorií
60.0g
cukrů
15.0g
tuků
18.0g
bílkovin
Příprava
V 1/2 litru vody povaříme 15 minut 3 hřebíčky, které vyndáme. Potom do té vody dáme vařit 30 dkg aronie a po 5 minutách přidáme ostružiny. Vaříme asi 15 minut, potom ovoce rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Přichystáme si 1 kg cukru krystal a trochu z něho odebereme. V odebraném cukru rozmícháme Želírfix, vsypeme do ovoce a povaříme 5 minut, potom po částech přisypáváme zbývající cukr. Povaříme asi 3 minuty a odstavíme. Džem nepění. Do odstaveného džemu vmícháme lžičku kyseliny citrónové, mletou skořici a rum. Džem naplníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při 85°C.
JanaB18. 10. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.