Pác na slaninu a uzené maso

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
20min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

66 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
3.0g bílkovin


Příprava

Do vody dáme soľ, čierne celé korenie, cibule pokrájané na kocky, bobkový list, nové korenie, borievky a strúčiky cesnaku. Všetko povaríme a necháme vychladnúť. Pác precedíme a zalejeme ním mäso. Mäso musí ležať v páci aspoň 2 týždne. Potom ho vyberieme, umyjeme a necháme vysušiť a vyudíme. Slaninu natrieme roztlačeným cesnakom zmiešaným s mletou červenou paprikou so soľou a dáme údiť.

přidejte na:
Mirbod

19. 12. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
používam tento pác a je osvedčený

katka16031 26. 10. 2016, 09:10

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
1/2 kg soli je len tak tak postacujucich pri teplote 5 stupnov celzia ak takuto samovrazdu spravite pri vyssej teplote, mozete maso vyhodit, daval som kilo soli pri 12 stupnov celzia raz sa pokazila vsetka slanina CIZE - sila slaneho roztoku zavysi bezpodmienecne na teplote pri 5 stupnoch - 1/2 az 1 kg soli ale pri 10-12 stupnoch co ma pivnica cca tak uz davame 1-2 kg soli kto nechce riskovat, nech da dva kila a ma pokoj TEPLOTA nesmie prekrocit v den pacovania viac ako 15 stupnov, hned ako to zistite, sup slaninu s pacom do chladnicky, jeden den 15 stupnov prezije viac ako jeden den je uz velke RIZIKO co sa tyka ingrediecii - kto ma rad cesnakovejsie, viac cesnaku netreba setrit ja davam 4 hlavicky cele, dobre sa supu ak nakratko date do mikrovlnky KAZDY tyzden sa pac meni za uplne novy, to znamena, kazdy tyzden sa slanina vybere, oplachne v zimnej vode, nadoba sa vymyje, naleje sa VYCHLADNUTY pac s teplotou max 12 stupnou a ponori sa slanina TU slaninu vzdy kazdy den otocime, pocas doby 2-3 tyzdnov niekto pacuje 2 niekto max 3 tyzdne nasledne sa slanina umyje zimnou vodou, osusi kuchynskou handrou, mozte nechat ochladnut zavesenu hodinku, a az potom ju potrieme a dame zaudit udime zasadne na studenom odporucam dlchsie vydrzi, alebo stredne teplom dyme, neodporucam horuci dym a zavasime do studenej SUCHEJ miestnosti v ziadnom pripade nie vlhkej!!! resp. narezeme si na kusky ktore skonzumujeme za tyzden, a dame do mrazaka, potom vyberieme mensi kusok vlozime do 0 zony v chladnicke a rezeme ked papame
Přidané ingredience: pozor na dalsie veci

miro 12. 12. 2016, 19:08

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi dobre rozpracovaný recept

dušanka 17. 01. 2017, 12:12

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept na pác

hanka 20. 02. 2019, 21:07

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept

Svetlana 13. 05. 2019, 19:10

Přidat komentář