Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Pác na slaninu a uzené maso

Pác na slaninu a uzené maso
Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 40min , porce

66 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 3.0g bílkovin

Příprava

Do vody dáme soľ, čierne celé korenie, cibule pokrájané na kocky, bobkový list, nové korenie, borievky a strúčiky cesnaku. Všetko povaríme a necháme vychladnúť. Pác precedíme a zalejeme ním mäso. Mäso musí ležať v páci aspoň 2 týždne. Potom ho vyberieme, umyjeme a necháme vysušiť a vyudíme. Slaninu natrieme roztlačeným cesnakom zmiešaným s mletou červenou paprikou so soľou a dáme údiť.

Mirbod

19. 12. 2010, Recept navštíven: 11160x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Pác na slaninu a uzené maso

Pác na slaninu a uzené maso

Do vody dáme soľ, čierne celé korenie, cibule pokrájané na kocky, bobkový list, nové korenie, borievky a st...

Zobrazit všechny podobné recepty k Pác na slaninu a uzené maso Link-arrow

Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
používam tento pác a je osvedčený

26. 10. 2016, 09:10

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
1/2 kg soli je len tak tak postacujucich pri teplote 5 stupnov celzia ak takuto samovrazdu spravite pri vyssej teplote, mozete maso vyhodit, daval som kilo soli pri 12 stupnov celzia raz sa pokazila vsetka slanina CIZE - sila slaneho roztoku zavysi bezpodmienecne na teplote pri 5 stupnoch - 1/2 az 1 kg soli ale pri 10-12 stupnoch co ma pivnica cca tak uz davame 1-2 kg soli kto nechce riskovat, nech da dva kila a ma pokoj TEPLOTA nesmie prekrocit v den pacovania viac ako 15 stupnov, hned ako to zistite, sup slaninu s pacom do chladnicky, jeden den 15 stupnov prezije viac ako jeden den je uz velke RIZIKO co sa tyka ingrediecii - kto ma rad cesnakovejsie, viac cesnaku netreba setrit ja davam 4 hlavicky cele, dobre sa supu ak nakratko date do mikrovlnky KAZDY tyzden sa pac meni za uplne novy, to znamena, kazdy tyzden sa slanina vybere, oplachne v zimnej vode, nadoba sa vymyje, naleje sa VYCHLADNUTY pac s teplotou max 12 stupnou a ponori sa slanina TU slaninu vzdy kazdy den otocime, pocas doby 2-3 tyzdnov niekto pacuje 2 niekto max 3 tyzdne nasledne sa slanina umyje zimnou vodou, osusi kuchynskou handrou, mozte nechat ochladnut zavesenu hodinku, a az potom ju potrieme a dame zaudit udime zasadne na studenom odporucam dlchsie vydrzi, alebo stredne teplom dyme, neodporucam horuci dym a zavasime do studenej SUCHEJ miestnosti v ziadnom pripade nie vlhkej!!! resp. narezeme si na kusky ktore skonzumujeme za tyzden, a dame do mrazaka, potom vyberieme mensi kusok vlozime do 0 zony v chladnicke a rezeme ked papame
Přidané ingredience: pozor na dalsie veci

miro 12. 12. 2016, 19:08

Přidat komentář

Facebook komentáře