Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Palačinky

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 30min
Nutriční hodnoty
1272 kalorií 4.0g cukrů 60.0g tuků 34.0g bílkovin

Příprava

V mléce rozšleháme vejce a špetku soli. Postupně zašleháváme mouku tak, aby se netvořily hrudky. Těsto necháme minimálně 5 minut odstát. Nalíváme naběračkou na rozpálenou pánev a smažíme. Palačinky potíráme džemem, nutelou, sladkým tvarohem, příp. dozdobíme ovocem, zmrzlinou, šlehačkou, apod.

Bulb Tip k receptu

Pokud někdo rád vůni vanilkového cukru, zašleháme 1 balení vanilínového cukru přímo do těsta.


Přidat na Pinterest
Zuzana Mellenová

10. 04. 2009, Recept navštíven: 9039x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Klasický a léty osvědčený skvělý recept na palačinky, který dělávám celkem často. Šlehám tyčovým mixérem. Jen většinou musím dělat dvojitou dávku :)
Přidané ingredience: plus trochu vanilkového cukru na posypání palačinek

04. 02. 2013, 02:15

planeta
Restaurant_star
vyzkoušejte místo oleje tekutého , olej ve spreji, super
Přidané ingredience: olej

16. 01. 2014, 14:29

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
klasika dobrá

24. 10. 2015, 20:33

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
palacinkove cesto velmi dobré

21. 01. 2016, 15:15

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
s olejom v spreji je to dobre

27. 04. 2016, 09:54

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšaný recept velmi dobrý

17. 08. 2016, 20:05

Přidat komentář
slunina
Dá se šlehat mixérem?

slunina 24. 11. 2009, 15:47

Zuzana Mellenová
Samozřejmě:-)

Zuzana Mellenová 24. 11. 2009, 16:31

Ajaja
Moje zkušenost je, že přidaný cukr představuje nebezpečí připalování, ostatně já ani sůl nedávám, chuť je pak univerzální a palačinky mohu použít nasladko i naslano...

Ajaja 28. 12. 2009, 16:13

Thumb
Špetku soli bys měla dát i do těsta na sladké ... bez soli to prostě nebude ono ....!!špetku!! ;o)

Zdenda 12. 02. 2010, 22:47

Ajaja
Odjakživa je dělám bez soli a je to naprosto v pohodě. Už to měnit nebudu.

Ajaja 13. 02. 2010, 18:50

Horáča
Přidávám cukr vždycky, protože bez něj by to kluci nejedli. ..........a nepřipalují se. Špetku soli dávám vždy.

Horáča 17. 11. 2011, 19:17

Thumb
Pokud mohu doporučit spíše pol.mouku. jinak super

Roman 27. 11. 2016, 19:45

Facebook komentáře