Palačinky

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
20min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

1272 kalorií
4.0g cukrů
60.0g tuků
34.0g bílkovin


Příprava

V mléce rozšleháme vejce a špetku soli. Postupně zašleháváme mouku tak, aby se netvořily hrudky. Těsto necháme minimálně 5 minut odstát. Nalíváme naběračkou na rozpálenou pánev a smažíme. Palačinky potíráme džemem, nutelou, sladkým tvarohem, příp. dozdobíme ovocem, zmrzlinou, šlehačkou, apod.

Tip k receptu

Pokud někdo rád vůni vanilkového cukru, zašleháme 1 balení vanilínového cukru přímo do těsta.

přidejte na:
Chybí obrázek

10. 04. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Klasický a léty osvědčený skvělý recept na palačinky, který dělávám celkem často. Šlehám tyčovým mixérem. Jen většinou musím dělat dvojitou dávku :)
Přidané ingredience: plus trochu vanilkového cukru na posypání palačinek

04. 02. 2013, 02:15

Chybí obrázek
vyzkoušejte místo oleje tekutého , olej ve spreji, super
Přidané ingredience: olej

16. 01. 2014, 14:29

Chybí obrázek
klasika dobrá

24. 10. 2015, 20:33

Chybí obrázek
palacinkove cesto velmi dobré

21. 01. 2016, 15:15

Chybí obrázek
s olejom v spreji je to dobre

27. 04. 2016, 09:54

Chybí obrázek
vyskúšaný recept velmi dobrý

17. 08. 2016, 20:05

Chybí obrázek
Výborný. Namiesto oleja zvyknem dávať maslo.

10. 08. 2017, 11:08

Chybí obrázek
S lehčím doladěním perfektní, ale to je o vkusu každého soudruha :-)

23. 12. 2017, 19:22

Chybí obrázek
vydarené palcinky

17. 05. 2019, 14:22

Přidat komentář
slunina
Dá se šlehat mixérem?

slunina 24. 11. 2009, 15:47

Chybí obrázek
Samozřejmě:-)

Zuzana Mellenová 24. 11. 2009, 16:31

Ajaja
Moje zkušenost je, že přidaný cukr představuje nebezpečí připalování, ostatně já ani sůl nedávám, chuť je pak univerzální a palačinky mohu použít nasladko i naslano...

Ajaja 28. 12. 2009, 16:13

Chybí obrázek
Špetku soli bys měla dát i do těsta na sladké ... bez soli to prostě nebude ono ....!!špetku!! ;o)

Zdenda 12. 02. 2010, 22:47

Ajaja
Odjakživa je dělám bez soli a je to naprosto v pohodě. Už to měnit nebudu.

Ajaja 13. 02. 2010, 18:50

Horáča
Přidávám cukr vždycky, protože bez něj by to kluci nejedli. ..........a nepřipalují se. Špetku soli dávám vždy.

Horáča 17. 11. 2011, 19:17

Chybí obrázek
Pokud mohu doporučit spíše pol.mouku. jinak super

Roman 27. 11. 2016, 19:45

Chybí obrázek
Je to super recept prst 2 hosinamy tak jsem je uvařila ;-)

Kacka 26. 05. 2017, 19:32

Chybí obrázek
Výborný ověřený recept. Jen já dávám i polohrubou mouku zhruba půl na půl s hladkou. Palačinky jsou víc hutnější a zasití. Také dávám jeden vanilkový cukr pokud mají být palačinky na sladko. Dostanou lepší chuť.

Cita86 Vendy 22. 11. 2017, 07:26

Chybí obrázek
Dal jsem půl polohrubé a půl hladké mouky, k tomu ještě jeden pytlíček vanilkového cukru. Palačinky jsem dělal bez oleje na sucho a večerní kulinářské porno je na světě :-)

Jiří Vlcek 23. 12. 2017, 19:20

Chybí obrázek
Jde to

pirnerova2007 01. 03. 2019, 12:26

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.