Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Palačinky

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 30min
Nutriční hodnoty
1272 kalorií 4.0g cukrů 60.0g tuků 34.0g bílkovin

Příprava

V mléce rozšleháme vejce a špetku soli. Postupně zašleháváme mouku tak, aby se netvořily hrudky. Těsto necháme minimálně 5 minut odstát. Nalíváme naběračkou na rozpálenou pánev a smažíme. Palačinky potíráme džemem, nutelou, sladkým tvarohem, příp. dozdobíme ovocem, zmrzlinou, šlehačkou, apod.

Bulb Tip k receptu

Pokud někdo rád vůni vanilkového cukru, zašleháme 1 balení vanilínového cukru přímo do těsta.


Přidat na Pinterest
Zuzana Mellenová

10. 04. 2009, Recept navštíven: 9385x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Klasický a léty osvědčený skvělý recept na palačinky, který dělávám celkem často. Šlehám tyčovým mixérem. Jen většinou musím dělat dvojitou dávku :)
Přidané ingredience: plus trochu vanilkového cukru na posypání palačinek

04. 02. 2013, 02:15

planeta
Restaurant_star
vyzkoušejte místo oleje tekutého , olej ve spreji, super
Přidané ingredience: olej

16. 01. 2014, 14:29

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
klasika dobrá

24. 10. 2015, 20:33

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
palacinkove cesto velmi dobré

21. 01. 2016, 15:15

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
s olejom v spreji je to dobre

27. 04. 2016, 09:54

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšaný recept velmi dobrý

17. 08. 2016, 20:05

ninabrzi999@gmail.com
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Výborný. Namiesto oleja zvyknem dávať maslo.

10. 08. 2017, 11:08

Jiří Vlcek
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
S lehčím doladěním perfektní, ale to je o vkusu každého soudruha :-)

23. 12. 2017, 19:22

Přidat komentář
slunina
Dá se šlehat mixérem?

slunina 24. 11. 2009, 15:47

Zuzana Mellenová
Samozřejmě:-)

Zuzana Mellenová 24. 11. 2009, 16:31

Ajaja
Moje zkušenost je, že přidaný cukr představuje nebezpečí připalování, ostatně já ani sůl nedávám, chuť je pak univerzální a palačinky mohu použít nasladko i naslano...

Ajaja 28. 12. 2009, 16:13

Thumb
Špetku soli bys měla dát i do těsta na sladké ... bez soli to prostě nebude ono ....!!špetku!! ;o)

Zdenda 12. 02. 2010, 22:47

Ajaja
Odjakživa je dělám bez soli a je to naprosto v pohodě. Už to měnit nebudu.

Ajaja 13. 02. 2010, 18:50

Horáča
Přidávám cukr vždycky, protože bez něj by to kluci nejedli. ..........a nepřipalují se. Špetku soli dávám vždy.

Horáča 17. 11. 2011, 19:17

Thumb
Pokud mohu doporučit spíše pol.mouku. jinak super

Roman 27. 11. 2016, 19:45

Thumb
Je to super recept prst 2 hosinamy tak jsem je uvařila ;-)

Kacka 26. 05. 2017, 19:32

Cita86
Výborný ověřený recept. Jen já dávám i polohrubou mouku zhruba půl na půl s hladkou. Palačinky jsou víc hutnější a zasití. Také dávám jeden vanilkový cukr pokud mají být palačinky na sladko. Dostanou lepší chuť.

Cita86 22. 11. 2017, 07:26

Jiří Vlcek
Dal jsem půl polohrubé a půl hladké mouky, k tomu ještě jeden pytlíček vanilkového cukru. Palačinky jsem dělal bez oleje na sucho a večerní kulinářské porno je na světě :-)

Jiří Vlcek 23. 12. 2017, 19:20

Facebook komentáře